Σοβαρές ζημίες σε εγκαταστάσεις και αυτοκίνητα σημειώθηκαν από την ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα, στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, στο βενζινάδικο, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ανοιχτό, αλλά και στις γύρω πολυκατοικίες.

Στο σημείο βρίσκονται στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, αναζητώντας την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη, ενώ πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για ισχυρή βόμβα, που πιθανόν να συνδέεται με την δράση της μαφίας, που εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Μεγάλες ζημιές από τη βόμβα στο βενζινάδικο -Καταστροφές σε γύρω κτίρια, αμάξια

Σημειώνεται ότι την ώρα της έκρηξης το πρατήριο ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη στο βενζινάδικο είχε φτάσει άνδρας προκειμένου να βάλει βενζίνη. Με το που βγήκε στον δρόμο, λίγο μετά ακούστηκε η έκρηξη, γλιτώνοντας από καθαρή τύχη τα χειρότερα.
Μαρτυρίες για την έκρηξη στον Πειραιά -Μεγάλες καταστροφές

Κάτοικος που μένει σε πολυκατοικία ακριβώς απέναντι από το βενζινάδικο είπε σήμερα το πρωί στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγες ώρες δηλαδή μετά την έκρηξη:

«Ήταν γύρω στις 3:20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός.

Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι, επειδή είναι και το φυσικό αέριο, μήπως έγινε κάτι με αυτό. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω. Και, μάλιστα, το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο, που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί κι αυτό. Εμείς, βέβαια, δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Σαν εμπόλεμη κατάσταση».