Μαύρισε ο ουρανός στη βόρεια Αθήνα από φωτιά, που έχει ξεσπάσει στο εργοστάσιο PAL Παλαμίδης, στην Κάτω Κηφισιά, κατασκευής ανοξείδωτων προϊόντων.

Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και οι δυνάμεις αναμενόταν το απόγευμα να ενισχυθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάσβεση συμμετέχει και πυροσβεστικό ελικόπτερο Erickson. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές

Το εργοστάσιο που καίγεται είναι δίπλα στις σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος. Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους. Το ΕΚΑΒ έχει στείλει δύο ασθενοφόρα προληπτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει διακοπή κυκλοφορίας τον οχημάτων στην οδό Αιγιδών. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Ανήκει στον σύζυγο της πρώην υπουργού Μίνας Γκάγκα

Το εργοστάσιο PAL Παλαμίδης ανήκει, σύμφωνα με την εκπομπή T-Live του Alpha, στον σύζυγο της πρώην υπουργού, πνευμονολόγου, Μίνας Γκάγκα, με την οποία επικοινώνησε ρεπόρτερ της εκπομπής και στη σύντομη συνομιλία που είχαν της μετέφερε ότι από την ενημέρωση που έχει, ευτυχώς, όλοι οι εργαζόμενοι πρόλαβαν και εκκένωσαν το εργοστάσιο, ενώ εξέφρασε την αγωνία για το πώς θα σβήσει αυτή η μεγάλη φωτιά.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha αναφέρουν ότι στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά δεν υπήρχαν εργαζόμενοι και ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά για εγκλωβισμένους, από εργαζόμενους ή υπευθύνους.

Μήνυμα «112» στους κατοίκους των γύρω περιοχών

Σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη μήνυμα «112» σε κατοίκους των γύρω περιοχών, όπως Κηφισιά, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Περιστέρι, εξαιτίας των πυκνών καπνών, ώστε να έχουν κλειστά πόρτες, παράθυρα.

Να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο κατασκευάζονται ανοξείδωτα προϊόντα, μαγειρικά σκεύη δηλαδή, καθώς και προϊόντα συσκευασίας τροφίμων, αλλά ήταν άγνωστο σε ποιο σημείο έχει ξεσπάσει η φωτιά και τι καίει.