Υπόθεση μαφιόζικης δράσης Ρομά και άλλων συνεργών για κλοπή καλωδίων και χαλκού αποκαλύφθηκε μετά από καταδίωξη υπόπτων δραστών  στο Μαρούσι Αττικής.

Εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ Αθηνών ξεκίνησαν να παρακολουθούν δυο ύποπτα οχήματα μάρκας Αudi και BMW, στα οποία επέβαιναν Αλβανοί Ρομά.

Όταν οι αστυνομικοί, τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, οι οδηγοί πάτησαν γκάζι και ανέπτυξαν ταχύτητα κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς προς την Αττική Οδό, σαρώνοντας και σπάζοντας τις μπάρες διοδίων!

Εκεί τα οχήματα χωρίστηκαν και μια ΟΠΚΕ Αθηνών ακολούθησε το ένα όχημα, το οποίο ακινητοποιήθηκε στον παράδρομο της εθνικής στο ύψος της Λυκόβρυσης, οπού τα άτομα παράτησαν το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Έπειτα από καταδίωξη οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον οδηγό του οχήματος.

katadioksi_marousi

Το αμάξι όπως διαπίστωσαν, ήταν γεμάτο με καλώδια και χαλκό (πιθανόν από μεγάλες εγκαταστάσεις ΔΕΗ) και ένα άτομο συνελήφθη, ενώ το δεύτερο όχημα το ακινητοποίησε ομάδα ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια και συνέλαβαν δυο ακόμα συνεργούς τους, Αλβανούς Ρομά..

Δικογραφία σχηματίζει το ΤΑ Αμαρουσίου, ενώ τα οχήματα και ο χαλκός κατασχεθήκαν και οι συλληφθέντες συνελήφθησαν για αντίσταση, απείθεια επικίνδυνη οδήγηση και κλοπή.

«Μια επιχείρηση επικίνδυνη που στέφθηκε με επιτυχία και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ αποδεικνύουν την άξια τους και τον επαγγελματισμό τους όταν…», όπως τονίζουν οι συνάδελφοι τους  «τους αφήνουν να εργαστούν και δεν απασχολούνται σε πάρεργα».

 Ιωάννα Γκελεστάθη: νέο αυστηρότερο νομικό πλαίσιο

Η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Ιωάννα Γκελεστάθη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο τις ολέθριες συνέπειες των καταστροφών και των κλοπών στο σιδηροδρομικό δίκτυο και αποτέλεσε αφορμή για την αυστηροποίηση της ποινικής τους μεταχείρισης την οποία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Οι συλλήψεις των δύο ΟΠΚΕ καταδεικνύουν πως οι δολιοφθορές δεν μαστίζουν μόνο τις σιδηροδρομικές υποδομές αλλά και άλλες υποδομές όπως αυτές της ΔΕΗ. Μόνη λύση στο πρόβλημα το οποίο έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας είναι η συμπερίληψη των δολιοφθορών σε όλες τις υποδομές στο νέο αυστηρότερο νομικό πλαίσιο.

Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει πλέον σε όσους προβαίνουν σε καταστροφές και σε κλοπές σε δίκτυα ακόμη και αν ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες όπως συμβαίνει συχνά. Τέλος, οφείλω να επισημάνω πως οι συλλήψεις αυτές αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των ΟΠΚΕ τις οποίες οι αρμόδιοι πρέπει να αποδεσμεύσουν από σταθερές φυλάξεις και μέτρα τάξης».