Προεκλογικού χαρακτήρα θα είναι η συζήτηση, που αρχίζει σήμερα στις 10:30 στην ολομέλεια της Βουλής, ως η τελευταία αντιπαράθεση των αρχηγών των κομμάτων πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, αφού το κοινοβούλιο κλείνει.

Η αντιπαράθεση αναμένεται ολομέτωπη με επίκεντρο την ακρίβεια και επί τάπητος όλα τα θέματα της επικαιρότητας, 15 ημέρες πριν από τις ευρωκάλπες.

Το κοινοβουλευτικό «debate» διεξάγεται με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Φάμελλου, με θέμα την «αντιμετώπιση της ακρίβειας και η φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Η συζήτηση θα αρχίσει με την αγόρευση του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τον λόγο θα πάρει ο Σωκράτης Φάμελλος, και στη συνέχεια οι υπόλοιπες αγορεύσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων, καθώς και ενός ή δύο υπουργών. Θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τριτολογία του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα από την κυβέρνηση για μείωση των τιμών, όπως επίσης και στο αίτημα προς την Κομισιόν για ενιαία τιμολόγηση προϊόντων από πολυεθνικές εταιρείες.