Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν δεκάδες μαθητές σε δημοτικά σχολεία του δήμου Λαμιέων, μετά από κατανάλωση σχολικού γεύματος από εταιρεία catering

Τέσσερα παιδιά και μια εκπαιδευτικός εμφάνισαν πιο σοβαρά συμπτώματα και έλαβαν ειδική αγωγή από το νοσοκομείο Λαμίας. Την καταγγελία έκαναν γονείς, ενώ αναμένεται απάντηση και από την πλευρά της ιδιωτικής εταιρίας που μοιράζει τα σχολικά γεύματα.

Σήμερα (17/5) ο Σύλλογος Γονέων ενός από τα σχολεία στα οποία φοιτούσαν τα παιδιά, επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Οι μαθητές, προέρχονται από 5 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Λαμιέων.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας ερευνά το περιστατικό. Τα τέσσερα παιδιά και η εκπαιδευτικός που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, επέστρεψαν στα σπίτια τους, αφού υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και έλαβαν συμβουλές για την αντιμετώπιση της δηλητηρίασης.

Τα δεκάδες παιδιά που παρουσίασαν συμπτώματα, κατανάλωσαν σχολικά γεύματα και συγκεκριμένα μακαρόνια με κιμά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν γονείς από σχολεία της πόλης που μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας.

Σε απάντηση μέσω επιστολής προχώρησε η εταιρεία catering.

Τι αναφέρει η εταιρεία:

«Χθες 16-5-2024 παρουσιάσθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε αριθμό μαθητών δημοτικών σχολείων στον Δήμο Λαμιέων.

Το γεγονός φέρεται να συνδέεται με την κατανάλωση σχολικού γεύματος, το οποίο παράγεται και διανέμεται από την εταιρεία μας.

Ήδη το θέμα διερευνάται με την δέουσα υπευθυνότητα, όπως προβλέπεται, βάσει των εφαρμοζόμενων διαδικασιών και πρωτοκόλλων, από τους αναγκαίους φορείς και αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε την οποιαδήποτε πληροφορία και στοιχείο μας ζητηθεί. Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Χημείο για εργαστηριακή ανάλυση.

Το συμβάν αυτό, πρωτοφανές για την εταιρεία μας, καθώς όμοιό του δεν έχει εμφανισθεί ποτέ στην υπέρ τριακονταετή παρουσία της στον χώρο της σίτισης, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και διερευνήσεως, καθώς επί συνόλου 2033 διανεμηθεισών μερίδων εμφανίσθηκε σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων.

Ανεξάρτητα από ευθύνη ή μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς.

Αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα των διενεργούμενων ελέγχων και δηλώνουμε ότι στη περίπτωση που προκύψει,η οποιαδήποτε δική μας,έστω και παραμικρή πλημμέλεια, εξυπακούεται ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και τις συνέπειές της».