Σαββατοκύριακο εντάσεων είναι από το πρωί καθώς οι αγρότες επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους με συνέχιση των δυναμικών κινητοποιήσεών τους και κλείσιμο δρόμων και συνοριακών σταθμών.

Η πιο σημαντική εξέλιξη σημειώνεται στη Χαλκιδική, όπου οι αγρότες, αποκλείουν επ’ αόριστον από σήμερα την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, ενώ την ίδια ώρα δηλώνουν αποφασισμένοι να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, παρά τη σχετική απαγόρευση.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να περάσουν από συμβολικούς αποκλεισμούς οδών σε πολύωρο κλείσιμο, και, όπως έχουν προαναγγείλει, κλείνουν από σήμερα επ’ αόριστον την ΕΟ Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, η οποία ενδέχεται να παραμείνει κλειστή όλο το Σαββατοκύριακο.

Η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών έμεινε εξάλλου και χθές, Παρασκευή, κλειστή για δύο ώρες, αφού την απέκλεισαν αγρότες στο ύψος του κόμβου Πορταριάς.

Όχι από Χρυσοχοΐδη σε κάθοδο με τρακτέρ

Χθες Παρασκευή, 16/02, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε -κατόπιν αιτήματός τους- με αγρότες στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών τού μετέφεραν το αίτημά τους να κατέβουν την επόμενη Τρίτη με τρακτέρ στην Αθήνα, στο παναγροτικό συλλαλητήριο. Η απάντηση του υπουργού ήταν αρνητική, λέγοντάς τους, κατά πληροφορίες, ότι δεν συναινεί η κυβέρνηση με αυτό. Η κάθοδος στην Αθήνα μπορεί να γίνει με ΙΧ και λεωφορεία, φέρεται να τους είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα και οργανώνουν το πώς θα γίνει η κάθοδος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται να κατεβάσουν 150 με 200 τρακτέρ στην Αθήνα.