Την ανεξαρτητοποίησή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών ανακοίνωσαν σήμερα ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος και Ιωάννης Δημητροκάλλης, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στους «11», ως αποτέλεσμα των καταγγελιών του Βαασίλη Στίγκα.

«Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτήν (την ΚΟ) είχε να κάνει με την πεποίθησή μου ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιόν της», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Μανούσος.

«Πυρά» Μανούσου κατά Στίγκα

Απευθυνόμενος στον Βασίλη Στίγκα, ο Γιώργος Μανούσος σημείωσε: «Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα».

Λίγη ώρα αργότερα, με επιστολή του ανεξαρτητοποιήθηκε και ο βουλευτής Ιωάννης Δημητροκάλλης. Αυτό σημαίνει πως στην ΚΟ των Σπαρτιατών υπάρχουν πλέον 8 βουλευτές, μετά τις αποχωρήσεις των Φλώρου, Μανούσου, Δημητροκάλλη και Κατσιβαρδά.

Νωρίτερα σήμερα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών μετά τις δημόσιες καταγγελίες Στίγκα περί «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε» και εξαπάτηση εκλογέων.

Ωστόσο, η επίμαχη απόφαση δεν σχετίζεται με το μέλλον του κόμματος στη Βουλή, καθώς αυτό αναμένεται να κριθεί με την απόφαση του Εκλογοδικείου, που ακόμα εκκρεμεί. Εάν και αυτό κρίνει πως οι Σπαρτιάτες εξαπάτησαν τους εκλογείς και πως όντως αποτέλεσαν όχημα για την έμμεση παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή, τότε θα χάσουν και τις έδρες τους.

Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται οι έδρες τους να δοθούν σε άλλα κόμματα στις περιφέρειες, που εκλέγονται οι διωκόμενοι.