Στην Πλατεία Συντάγματος βρίσκονται ήδη εδώ και αρκετή ώρα δεκάδες τρακτέρ για το παναγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που ήταν προγραμματισμένο για τις 18:30.

Λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι τα πρώτα τρακτέρ έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος, μέσω των οδών Σταδίου και Φιλελλήνων.

Οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους προς την Αθήνα από χθες και, αφού διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας, συνέχισαν το πρωί, συνοδεία περιπολικών, την κάθοδό τους στην Αθήνα.

Στο Σύνταγμα έφθασαν με τα τρακτέρ τους και αγρότες από την Εύβοια, ενώ προστέθηκαν και άλλα από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 130 με 150 τρακτέρ, ωστόσο τώρα εκτιμάται ότι  φτάνουν τα 200, ενώ οι διαδηλωτές υπερβαίνουν τις 5.000 μαζί με άλλους κλάδους.

Με πανό και μεγάφωνα οι αγρότες εκφράζουν τα αιτήματά τους έχοντας ως βασικό σύνθημα το «χωρίς εμάς, τί θα φας;»

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα φθάνουν χιλιάδες αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας, είτε με λεωφορεία είτε με ΙΧ, για να συμμετάσχουν  στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως έκαναν και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στο κέντρο της Αθήνας και θα αναχωρήσουν αύριο, συντεταγμένα, και πάλι συνοδεία της αστυνομίας.

To κέντρο της Αθήνας είναι αυτή την ώρα κλειστό. Η Βασιλίσσης Σοφίας έχει κλείσει από το ύψος των Λουλουδάδικων.

Στις 17:30 είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας και λίγο πριν τις 18:30 επρόκειτο να ξεκινήσουν την πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Ο Σωτήρης Γιαννακός, αντιπρόεδρος ομοσπονδίας αγροτών από την Καρδίτσα, δήλωσε:«Δεν θα αποκλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Θα κάνουμε το συλλαλητήριο και θα συνεχίσουμε πίσω στο μπλόκο. Τις αποφάσεις θα τις πάρουν οι αγρότες».