Το «παρών» στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μεταδίδοντας, μάλιστα, την παρουσία του εκεί live στο Facebook.

Ο κ. Κασσελάκης, λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στον ΣΥΡΙΖΑ, συνομίλησε με τους αγρότες, ενώ δεν είπε όχι όταν του ζήτησαν να βγάλουν φωτογραφίες.

«Συνεχίστε τον αγώνα σας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τετ α τετ με αγρότη.

«Οι αγρότες αγκομαχούν για να επιβιώσουν. Οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν. Υπάρχει ένα καρτέλ στη μέση, μεσάζοντες και ολιγοπώλια. Να επέμβει το κράτος άμεσα. Να μην υπάρχει αυτή η κοροϊδία. Να καταργηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο μόνιμα. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Επιτέλους, να γίνει μια ρύθμιση οφειλών, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μη δουν τη γη τους να πηγαίνει στη ρευστοποίηση. Απλά πράγματα να γίνουν άμεσα», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης.

Μετά το τέλος της cameo εμφάνισης, ο Στέφανος Κασσελάκης κατέβηκε στο μετρό Συντάγματος, προκειμένου να μεταβεί στην Κουμουνδούρου για την κρίσιμη συνεδρίαση.

Κατά την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο συγκέντρωση ακούστηκαν γιουχαΐσματα από ομάδα διαδηλωτών, ενώ μερικοί άλλοι τον επευφήμησαν.

Εκεί βρίσκονται βουλευτές και μέλη του κόμματος, μεταξύ των οποίων οι Σωκράτης Φάμελλος, Όλγα Γεροβασίλη, Παύλος Πολάκης, Νίκος Παππάς κ.ά.

Εκρηκτική κατάσταση στο κόμμα

Η κατάσταση βρισκόταν σε εκρηκτικό σημείο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν από την δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, με τα κορυφαία στελέχη να περιμένουν  στην Κουμουνδούρου τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τα στελέχη του κόμματος περίμεναν τον πρόεδρο προκειμένου να συζητηθούν και να επιλυθούν τα ζητήματα που έφερε στο τραπέζι ο ίδιιος και να βγει λευκός καπνός ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει κανονικά στο συνέδριο, αφήνοντας έξω τις «χίμαιρες» και τα «ΙΧ κόμματα». Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τις σημερινές τοποθετήσεις και δηλώσεις τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε θέση μάχης.

Η νέα συνεδρίαση με την εκ νέου «κλήτευση» του προέδρου στην Πολιτική Γραμματεία, παρουσιάζεται από τα στελέχη αυτά ως δεύτερη ευκαιρία στον κ. Κασσελάκη.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα ξεκαθαρίσει αν η εσωκομματική κρίση που ξέσπασε το Σάββατο με την απόφαση Κασσελάκη να δώσει το περίφημο ερωτηματολόγιο προς τα μέλη θα επιδεινωθεί ή αν θα υπάρξει λύση, ακόμα και με την παραπομπή του θέματος στο συνέδριο, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Πέμπτη.