Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Elias στη Δυτική Ελλάδα και ήδη παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα….

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Elias στη Δυτική Ελλάδα και ήδη παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα.

Μάλιστα, κατολίσθηση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (25/9) στο ύψος του Αιγίου και πιο συγκεκριμένα στο 162ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής οδού.

Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η παλαιά Εθνική οδός Αθηνών-Πατρών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα τόσο στην παλαιά Εθνική οδό, όσο και στη νέα Εθνική Αθηνών-Πατρών.

Για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο ρεύμα από Πάτρα προς Αθήνα, με την κυκλοφορία να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και με καθυστερήσεις και στο αντίθετο ρεύμα.Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Elias

H EMY επικαιροποίησε, τη Δευτέρα (25/09), το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ενόψει της κακοκαιρίας Elias.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη (26/09) προβλέπονται – κατά τόπους – ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και, προς τις βραδινές ώρες, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά Ελλάδα (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Ακόμα, την Τετάρτη (27/09) – κατά τόπους – ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο), στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Επίσης, την Πέμπτη (28/09) – κατά τόπους – ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, στη Μαγνησία, στη βόρεια Εύβοια, και στα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδα. Σταδιακά, όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.*** Φωτογραφία αρχείου

Το άρθρο Κακοκαιρία Elias: Κατολίσθηση στο Αίγιο-Έκλεισε η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.