Στο 70% έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον Βόλο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Αχιλλέας…

Στο 70% έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον Βόλο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος προχώρησε – μεταξύ άλλων – σε μία πρώτη απόδοση ευθυνών για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel, ενώ προέτρεψε την αντιπολίτευση να αφήσει την κριτική και «να πάρει ένα φτυάρι να βοηθήσει».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφερε πως ελπίζει μέχρι αύριο να έχει εγκατασταθεί πλήρως το ρεύμα και σταδιακά μέσα σε διάστημα 10 ημερών το αργότερο, το νερό θα έχει πάει σε όλα τα χωριά της Μαγνησίας.

Σημείωσε, μάλιστα, πως από την πρώτη κακοκαιρία, ότι φτιάχτηκε για την υδροδότηση, καταστράφηκε.

«Γύρο στο 70% ο Βόλος έχει ρεύμα κι ελπίζουμε ως αύριο να έχει αποκατασταθεί πλήρως. Μπορεί να περάσουν χωρίς ρεύμα το υπόλοιπο 30% τη νύχτα. Ετσι μου μετέφεραν από την ΔΕΗ. Είναι δύσκολες στιγμές για όλους όσοι εργάζονται. Ειδικά για τους εργαζόμενους σε αυτές τις συνθήκες», είπε ο ίδιος.

«Οσον αφορά στο νερό, με τις νέες καταστροφές, ότι φτιάξαμε έστω και προσωρινά, κατέρρευσαν. Εχουν γίνει κάποιες επισκευές. Το 30% σε Βόλο και Νέα Ιωνία έχει νερό. Ελπίζω ως αύριο το βράδυ να αποκατασταθεί πλήρως το ρεύμα σε Βόλο και Νέα Ιωνία, ώστε να έχουν και νερό όλοι οι κάτοικοι και στα χωριά. Υπομονή από τον κόσμο. Δεν θέλω να δίνω ελπίδα ψεύτική, αλλά μία εβδομάδα με δέκα μέρες στα χωριά δεν προβλέπω να πάρουν νερό. Οπου δεν θα υπάρχει νερό μέχρι την πλήρη αποκατάσταση, θα σταλούν παλέτες με νερά στους κατοίκους», σημείωσε ο Δήμαρχος Βόλου.

«Δεν μπορεί η περιφέρεια να καθαρίσει σε 15 μέρες εκατομμύρια τόνους φερτών υλικών»

Σε ερώτηση για το τι εργασίες έγιναν ώστε να αποφευχθούν οι χθεσινές καταστροφές, απάντησε: «Τα φρεάτια δεν ήταν πρόβλημα. Οι λάσπες και τα φερτά υλικά δημιούργησαν προβλήματα. Τα ποτάμια και τα ρέματα, ανήκουν στην περιφέρεια. Πρέπει το κράτος να τα παραχωρήσει στον Δήμο. Να έχουμε εμείς την ευθύνη. Δεν καθαρίστηκαν από την Περιφέρεια τα ρέματα, αλλά και πως να το κάνουν όταν υπάρχουν εκατομμύρια τόνους φερτά υλικά για τα οποία χρειάζονται τρεις μήνες για να καθαριστεί ο ποταμός; Δεν πρόλαβαν μέσα σε δύο εβδομάδες. Εκαναν ό,τι μπορούσαν. Τι να προλάβουν να βγάλουν»

Ο κ. Μπέος έστειλε και… μήνυμα στην αντιπολίτευση να «σταματήσει την κριτική και να πάρει ένα φτυάρι να βοηθήσει».

Δείτε το βίντεο:



Το άρθρο Κακοκαιρία Elias-Βόλος: Έκρηξη Μπέου για τις ευθύνες της Περιφέρειας-«Η Αντιπολίτευση να πάρει ένα φτυάρι να βοηθήσει» (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.