Λαμπερός ήλιος και καθαρή ατμόσφαιρα χαρακτηρίζουν από σήμερα το περιβάλλον στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη και βελτιώνεται η ποιότητα του αέρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι δυτικοί άνεμοι παρέσυραν την σκόνη και την μετέφεραν προς τα ανατολικά, καθαρίζοντας έτσι τον ουράνιο θόλο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην Κρήτη αναμένεται να μείνουν κάποιες μικρές ποσότητες σκόνης. Παράλληλα, δεν θα έχουμε σημαντικές διαφορές στις θερμοκρασίες, ενώ δεν αναμένεται άλλη έλευση αφρικανικής σκόνης στη χώρα.

Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, με αραιές συννεφιές, με τους ανέμους να στρέφονται σε δυτικούς με μέτριες και ισχυρές εντάσεις. Ο υδράργυρος θα σημειωθεί κοντά στους 26-28 βαθμούς Κελσίου για τα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Ο καιρός σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται και εκεί ηλιοφάνεια με κάποιες συννεφιές και την θερμοκρασία κοντά στους 24 βαθμούς Κελσίου κοντά στο μεσημέρι. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ.
Ηπιος ανοιξιάτικος καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας -Στους 28 βαθμούς ο υδράργυρος

Στην Αττική θα είναι καλές οι καιρικές συνθήκες, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι έχουν στραφεί σε βορειοδυτικοί και προσεγγίζουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι της Τετάρτης.

Καθαρή θα είναι η ατμόσφαιρα και τις επόμενες μέρες, καθώς δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο καιρός θα παραμείνει ήπιος με καλές θερμοκρασίες που θα θυμίζουν άνοιξη-καλοκαίρι.

Ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 26-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αναμένονται βροχοπτώσεις τουλάχιστον μέχρι τις 12 Απριλίου, οπότε πρόκειται να αλλάξει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία και να έρθει ένα κύμα βροχοπτώσεων με πτώση της θερμοκρασίας.