Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου ένας 26χρονος από τη Λάρισα που στις 6 Οκτωβρίου του 2023 αποπειράθηκε να βιάσει 14χρονη σε πάρκο της πόλης.

Καθ΄όλη την διάρκεια της δίκης ο 26χρονος, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος, έκλαιγε, ενώ η συνήγορός του υποστήριξε ότι μεγάλωσε σε δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον εγκαταλειμμένος από πατέρα και μια αδιάφορη μητέρα, γεγονός που τον ανάγκασε να εργάζεται από μικρός για να ζήσει τον αδελφό του. «Δεν ξέρω τι συνέβη, τι με έπιασε, είχα πιει», δήλωσε στο δικαστήριο ο ίδιος.

Πως άρπαξε την ανήλικη σε πάρκο της Λάρισας

Η απόπειρα βιασμού της ανήλικης έγινε τα μεσάνυχτα της 6ης Οκτωβρίου του 2023. Η 14χρονη επέστρεφε πεζή στο σπίτι της, στη συνοικία της Φιλιππούπολης, όταν ο 26χρονος την αιφνιδίασε και πιάνοντάς την από τα χέρια προσπάθησε να την ακινητοποιήσει. Ο 26χρονος μετέφερε μάλιστα την ανήλικοι σε σημείο που δεν θα ήταν ορατοί, επιχείρησε να της κατεβάσει το παντελόνι ωστόσο η 14χρονη παρά τον φόβο της κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να αντισταθεί.

Καθοριστικής σημασίας αποδείχθηκε και η παρέμβαση ενός ζευγαριού νεαρών Λαρισαίων που παρατηρώντας ότι κάτι συμβαίνει στο πάρκο, όχι μόνο δεν αδιαφόρησαν, αλλά έκαναν αναστροφή και με τον φωτισμό του αυτοκινήτου τους, αναζήτησαν και εντόπισαν τη 14χρονη, την οποία πήραν υπό την προστασία τους.

Ο 26χρονος τράπηκε αμέσως σε φυγή και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Τώρα συνειδητοποιείς τι έπραξες»

«Τώρα έχεις καταλάβει τι έκανες, αλλά είναι πλέον αργά. Ένα παιδί 14 ετών μπορεί να αισθάνεται σήμερα τεράστιο φόβο ακόμα και για να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Εύχομαι να έχεις καταλάβει το τεράστιο λάθος σου», είπε ο πρόεδρος της έδρας απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο, στην λήξη της δίκης, αφού του ανακοίνωσε την ποινή.