Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε την νύχτα, στη 01:29, έξω από το υπουργείο Εργασίας προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου με τζάμια να έχουν σπάσει έως τον 5ο όροφο.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο απέναντι από το υπουργείο στο υποκατάστημα της Alpha Bank και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση. Μάλιστα από την έκρηξη έσπασαν και οι λαμαρίνες που βρίσκονται στην πρόσοψη του κτιρίου της τράπεζας.α

Προηγήθηκε τηλεφώνημα στην “Εφημερίδα των Συντακτών” από άγνωστο, που προειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το υπουργείο και επρόκειτο να πυροδοτηθεί σε 40 λεπτά. Ο άγνωστος είπε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε από την “Εφημερίδα των Συντακτών” στις 00:48. Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως τον χώρο. Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, από το ύψος της Πεσμαζόγλου.

Παράλληλα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ. Ο μηχανισμός, διευκρίνισε η ΕΛΑΣ, εξερράγη στη 01:29, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ).