Ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με τον γάμο των ομοφυλοφίλων διατύπωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αλλά και σε διάλογο, που είχε με ρεπόρτερ του ΑΝΤ1.

Ο δημοσιογράφος από το Πρωινό του ΑΝΤ1, Γιάννης Μαλλιαρός, συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εξερχόμενο από τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ακολούθησε ένας ασυνήθιστος διάλογος ανάμεσα τους.

Δημοσιογράφος: Είστε υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών;
Αρχιεπίσκοπος: Άμα δεν το διαβάσουμε… Περιμένουμε να το διαβάσουμε πρώτα.
Δημοσιογράφος: Σε έναν γάμο τι είναι αυτό που θα ευχόσασταν;
Αρχιεπίσκοπος: Εσύ θα παντρευτείς άλλον;
Δημοσιογράφος:  Εγώ αν ήμουν ερωτευμένος με έναν άνδρα θα τον παντρευόμουν.
Αρχιεπίσκοπος: Εγώ δεν θα παντρευόμουν

«Για τον κ. Κασσελάκη που παντρεύτηκε, πήγε και στην Αμερική», ήταν η επόμενη ερώτηση που έκανε ο Γιάννης Μαλλιαρός και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: «Άσε τον καημένο κι αυτόν».

Ιερώνυμος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Υπέρ της ελευθερίας του ανθρώπου να ζει όπως επιθυμεί, όχι στην τεκνοθεσία

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 μίλησε σχετικά με το ζήτημα του νομοσχεδίου προς ψήφιση που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και την τεκνοθεσία.

«Η Εκκλησία δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση για το ζήτημα αυτό. Πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου να ζει όπως επιθυμεί, όμως δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή στη σύνθεση της κοινωνίας», ανέφερε τονίζοντας: «Ένα παιδί που θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες τι δικαιώματα θα έχει;»