Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίχτηκαν στην παραλία του Αχλαδίου στη βόρεια Εύβοια όπου 24 ώρες μετά την πτώση του ελικοπτέρου εντοπίστηκε νεκρός και ανασύρθηκε η σορός του πιλότου από τον βυθό.

Η σορός του απόστρατου αξιωματικού βρέθηκε μέσα στην άτρακτο του ελικοπτέρου που εντοπίστηκε σε βάθος 52 μέτρων. Βατραχάνθρωποι σήμερα κατάφεραν να φέρουν σε πέρας αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Λίγο μετά τις 11 ανέσυραν την σορό του πιλότου από τη θάλασσα αρχικά σε μια βάρκα και στη συνέχεια στην παραλία του Αχλαδίου όπου ήδη βρισκόταν ασθενοφόρο για να την παραλάβει.

Στο Αχλάδι βρίσκονταν η σύζυγος και τα αδέλφια του πιλότου, αναμένοντας εξελίξεις για τον άνθρωπό τους.

“Εξαιρετικός χειριστής άνθρωπος”

Ο πιλότος, το όνομα του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα ο Πάνος Καμμένος με τον οποίο γνωρίζονταν, ήταν ένας εξαιρετικά έμπειρος πιλότος με μακρά θητεία στην πολεμική αεροπορία -στα Χιούι- αλλά και στην πολιτική αεροπορία.

Έγραψε χαρακτηριστικά ο Π. Καμμένος:

“Εξαιρετικός χειριστής άνθρωπος και Αξιωματικός ο Μιχάλης Λάμπος που έπεσε με το ελικόπτερο ο Θεός να βοηθήσει”.

Η επιχείρηση εντοπισμού του πιλότου και της ατράκτου του ελικοπτέρου ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα νερά ήταν θολά, λασπωμένα, με μηδαμινή διαύγεια, λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βατραχάνθρωποι βούτηξαν στα ανοιχτά της παραλίας του Αχλαδίου στο σημείο που εκτιμούσαν ότι είχε πέσει το ελικόπτερο, εντόπισαν την άτρακτο και απεγκλώβισαν τον πιλότο, σε βάθος που σύμφωνα με πληροφορίες φθάνει τα 52 μέτρα.

Αιτία η κακοκαιρία

Ο πιλότος ήταν συνταξιούχος στρατιωτικός, εξαιρετικά έμπειρος, έχοντας διατελέσει πιλότος στα Χιούι στην Πολεμική Αεροπορία αλλά και με θητεία στη συνέχεια στην πολιτική αεροπορία.

To ελικόπτερο κατέπεσε χθες το πρωί ενώ στην περιοχή επικρατούσαν εξαιρετικά κακές συνθήκες.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, ενός Agusta 109, είχε απογειώθεί από τις Αφίδνες με προορισμό τον Βόλο, δηλώνοντας ότι θα κάνει πέρασμα από το Μαντούδι. Ωστόσο, στις 9 το πρωί ανέφερε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι λόγω καιρού.

Στις 10 το πρωί δήλωσε ότι θα απογειωθεί από Μαντούδι για τον Βόλο και ότι θα πραγματοποιήσει πτήση χαμηλού ύψους. Λίγα λεπτά αργότερα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αχλαδίου της Βόρειας Εύβοιας.