Θλίψη στην οικογένεια του χάντμπολ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα προκάλεσε η είδηση του θανάτου…

Θλίψη στην οικογένεια του χάντμπολ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Ελένης Ποτάρη.

Η πρώην διεθνής αθλήτρια του χάντμπολ, στέλεχος της Εθνικής ομάδας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 41 ετών άφησε ένα βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας χάντμπολ, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ποια ήταν η Ελένη Ποτάρη

Η Ελένη πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα ως αριστερή εξτρέμ, κατακτώντας τίτλους, ενώ είχε και σημαντικές ατομικές διακρίσεις. Ξεκίνησε από τον Άρη Νικαίας, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ορμή Πάτρας, ΟΦΝ Ιωνίας, Αναγέννηση Βύρωνα και ΓΑΣ Καματερού.

Συμμετείχε επίσης με την Εθνική Γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας (2001), της Αλμερίας (2005) και στους Βαλκανικούς Αγώνες της Τουρκίας το 2004 όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Χάντμπολ

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με βαθιά οδύνη ανακοινώνει το θάνατο της Ελένης Πόταρη σε ηλικία μόλις 41 ετών.

Η Ελένη Πόταρη τίμησε το ελληνικό χάντμπολ και την εθνική ομάδα, της οποίας ήταν ενεργό μέλος επί σειρά ετών, συμμετέχοντας μάλιστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα ως αριστερή εξτρέμ, κατακτώντας τίτλους, ενώ είχε και σημαντικές ατομικές διακρίσεις.

Ξεκίνησε από τον Άρη Νικαίας, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ορμή Πάτρας, ΟΦΝ Ιωνίας, Αναγέννηση Βύρωνα και ΓΑΣ Καματερού.

Συμμετείχε επίσης με την Εθνική Γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας (2001), της Αλμερίας (2005) και στους Βαλκανικούς Αγώνες της Τουρκίας το 2004 όπου και κατακτήθηκε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελένη τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούταν από προβλήματα υγείας, τα οποία αντιμετώπιζε πάντα με θάρρος και περίσσια αξιοπρέπεια. Ήταν μία μαχήτρια της ζωής και έτσι θα την θυμόμαστε.

Ο πρόεδρος Κώστας Γκαντής, τα μέλη του ΔΣ της ΟΧΕ, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης, το προσωπικό και το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους.

Το άρθρο Θρήνος για την Ελένη Ποτάρη: Πέθανε σε ηλικία 41 ετών η διεθνής αθλήτρια του χάντμπολ εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.