Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο και σε όσους την γνώριζαν η είδηση του θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού Τέτης Σχοινάκη, ή οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από νοσηλεία για την επάρατο νόσο σε ηλικία 68 ετών.

Η ηθοποιός νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο. Μάλιστα, η συνάδελφός της Άννα Φόνσου πρόσφατα είχε αναφέρει:

«Το αγαπητό κορίτσι του καλλιτεχνικού στερεώματος, με το χαμόγελο που μαγνήτιζε τους πάντες και το πιο θανατηφόρο κορμί του ελληνικού σινεμά, έχει γίνει φάντασμα του εαυτού του και έφτασε να ζυγίζει 29 κιλά, χτυπημένο από βαριά ασθένεια και νοσηλεύεται σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας».

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε η Άννα Φόνσου μιλώντας στο «Πρωινό»: «Της είχα τηλεφωνήσει χθες και της είπα ότι θα πάω σήμερα. Δεν πρόλαβα να τη δω, πέθανε πριν από δύο ώρες», είπε κλαίγοντας η Άννα Φόνσου.

Ποια ήταν η Τέτη Σχοινάκη

Η Τέτη Σχοινάκη υπήρξε από τα πιο εκρηκτικά κορίτσια του ελληνικού κινηματογράφου. Πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ο τελευταίος άντρας», με πρωταγωνιστές τον Κώστα Βουτσά, τον Νίκο Δαδινόπουλο, την Καίτη Παπανίκα.

Επίσης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Αχτύπητα καμάκια», η οποία γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Κύπρο, με σκηνοθέτη τον Όμηρο Ευστρατιάδη και στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο Μάκης Δεμίρης, ο Αλέκος Τζανετάκος και ο Απόστολος Σουγκλάκος.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της και εξέπεμπε μια αυθόρμητη συμπάθεια.