Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από μάχη με ασθένεια, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

Ο Νίκος Τσούκαλης σπούδασε στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 1981. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Πάτρα, όπου άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας το 2007 με τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και επανεκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009, ενώ το 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Αχαΐας με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Επίσης, ο Νίκος Τσούκαλης ήταν μέλος της «Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου», καθώς και συνιδρυτής της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας.

Ακόμη, είχε υπηρετήσει και την τοπική αυτοδιοίκηση, ως νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας από το 1999 έως το 2007 και επικεφαλής της παράταξης «Αχαϊκή Συμπολιτεία».

Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Μιράντα Πολύχρου και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο, ο οποίος ακολούθησε επίσης τον δρόμο της Νομικής.

Η κηδεία του Νίκου Τσούκαλη θα ειναι πολιτική, ενώ θα ακολουθήσει αποτέφρωση.

Ανανεωτική Αριστερά: Θα μας λείψουν το ήθος και η ανθρωπιά του

Σε ανακοίνωσή της, η Ανανεωτική Αριστερά αναφέρει ότι «αποχαιρετά με συγκίνηση και οδύνη έναν πολυαγαπημένο σύντροφο και ακριβό φίλο. Θα μας λείψουν το ήθος, η μαχητικότητα του και κυρίως η ανθρωπιά με την οποία προσέγγιζε την πολιτική».