Απόλυτα κερδοφόρες για τη Θεσσαλονίκη αποδείχτηκαν οι παραγωγές των χολιγουντιανών κινηματογραφικών ταινιών καθώς απέφεραν έσοδα…

Απόλυτα κερδοφόρες για τη Θεσσαλονίκη αποδείχτηκαν οι παραγωγές των χολιγουντιανών κινηματογραφικών ταινιών καθώς απέφεραν έσοδα 145 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο Tik Tok, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι από τις 80 παραγωγές που γυρίστηκαν στην περιοχή με την υποστήριξη της Περιφέρειας υπήρξαν έσοδα ύψους 145 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, 110.000 άνθρωποι διανυκτέρευσαν στα τοπικά καταλύματα ενώ δημιουργήθηκαν και 4.000 θέσεις εργασίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο και για την τεράστια προβολή της περιοχής σε όλον τον κόσμο. Ο περιφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά στην ταινία «The Bricklayer» με πρωταγωνιστή τον Άαρον Έκχαρτ, που γυρίστηκε εντός της Θεσσαλονίκης με πλάνα από την Πλατεία Αριστοτέλους, τα Λαδάδικα που θα «ταξιδέψουν» παγκοσμίως σε μικρές και μεγάλες οθόνες.

@atzitzikostas Το Hollywood δεν φέρνει μόνο λάμψη στην Κεντρική Μακεδονία #tzitzikostas #tzitzi2023 ♬ πρωτότυπος ήχος – Απόστολος Τζιτζικώστας

Το άρθρο Θεσσαλονίκη: 145 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από τις χολιγουντιανές ταινίες (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.