Στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των διαπιστευμένων…

Στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, των ανταποκριτών ξένου Τύπου και των εκπροσώπων δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών, που θα επισκεφθούν το «Διοικητήριο» για να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο τη ροή των αποτελεσμάτων, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ακολουθώντας το μοντέλο που εφαρμόστηκε στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, για τρίτη φορά, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του «Διοικητηρίου», θα λειτουργήσει Κέντρο Τύπου, από όπου θα μεταδίδονται τα αποτελέσματα για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας.

Παράλληλα, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Μακεδονίας και της Θράκης, στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου, www.mathra.gr, έχει αναρτηθεί ειδική ενότητα με τον διακριτικό τίτλο «Μάθε που ψηφίζεις». Σε αυτήν, οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, συμπληρώνοντας ορισμένα προσωπικά στοιχεία, όπως είναι για παράδειγμα ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός και το ονοματεπώνυμό τους.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Γενικό Διευθυντή του Τομέα, Θεοφύλακτο Παπαδόπουλο, για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των λειτουργικών συστημάτων του Κέντρου Τύπου και συνεχάρη το σύνολο του προσωπικού για την σωστή προετοιμασία και την αποτελεσματικότητά τους.

Όπως τόνισε σχετικά: «Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών συμμετέχει ενεργά και σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, θέτοντας στη διάθεση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και των εκπροσώπων δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών, τα κατάλληλα εργαλεία για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους σε ακόμα μια εκλογική βραδιά. Με τον τρόπο αυτόν συμβάλλουμε και εμείς στη διαφάνεια και την καλύτερη διεξαγωγή της κορυφαίας για την αυτοδιοίκηση δημοκρατικής διαδικασίας. Ανοίγουμε, λοιπόν, τις πύλες μας και τους ενημερώνουμε άμεσα για τα εκλογικά αποτελέσματα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα».

Το άρθρο Θεσσαλονίκη: Πώς προετοιμάζεται το ΥΜΑΘ για την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.