Ενώπιον του Πενταμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης θα βρεθεί ο 38χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 25χρονου…

Ενώπιον του Πενταμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης θα βρεθεί ο 38χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 25χρονου οικιακού βοηθού από τη Σρι Λάνκα.

Ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί το 2021 για την υπόθεση ωστόσο ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει η μητέρα του θύματος κατά της αθωωτικής απόφασης.

Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί τον Φεβρουάριο του 2013, όταν η σορός του μετανάστη βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της πολυτελούς οικίας όπου εργαζόταν, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, φέροντας σημάδια που, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι στραγγαλίστηκε.

Το κίνητρο τού εγκλήματος φέρεται να ήταν σεξουαλικό.

Η υπόθεση επιστρέφει στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, που με νέα σύνθεση δικαστών  στρατοδικών θα δικάσει και πάλι τον 38χρονο ο οποίος εκείνη την περίοδο υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Την αναίρεση είχε ζητήσει και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με το σκεπτικό του οποίου, η (αθωωτική) απόφαση περιέχει «ενδοιαστικού χαρακτήρα αναφορές και αντιφάσεις από τις οποίες δημιουργούνται ασάφειες και λογικά κενά, οπότε λόγω ελλιπούς αιτιολογίας στερείται νόμιμης βάσης».

Το δικαστήριο «δεν είναι βέβαιο ότι έλαβε υπόψη και συνεκτίμησε ολόκληρο το περιεχόμενο των παρατιθέμενων αποδεικτικών μέσων, από τη συναξιολόγηση των οποίων αποδεικνυόταν με ασφάλεια η ενοχή του κατηγορούμενου».

 

Το άρθρο Θεσσαλονίκη: Ξανά στο Στρατοδικείο η υπόθεση δολοφονίας του 25χρονου οικιακού βοηθού εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.