Την απόφαση καταδίκης του «φαρσέρ» που απειλούσε να ανατινάξει το «Ελ. Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία…

Την απόφαση καταδίκης του «φαρσέρ» που απειλούσε να ανατινάξει το «Ελ. Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία πήρε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο 42χρονος Ρώσος είχε απειλήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πως θα βάλει βόμβα στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και 6 νοσοκομεία της Αττικής.

Συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 42χρονο, υπήκοο Ρωσίας, που είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο για αποστολή μηνυμάτων, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση βομβών τόσο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» των Αθηνών, όσο και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Στα μηνύματά του σημείωνε:

«Είμαι ο ιμάμης Βλαντ Σεβελίεφ, από την οργάνωση των Ταλιμπάν.

Είμαι Τατάρος Μουσουλμάνος και είμαι έτοιμος να χύσω το αίμα μου για το Ισλάμ.

Υπάρχει εκρηκτική ύλη TNT και σύντομα θα υπάρξει ανατίναξη.

Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε», σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, που τον συνέλαβε στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας (κατ’ εξακολούθηση), διασπορά ψευδών ειδήσεων (κατ’ εξακολούθηση), απόπειρα παρακώλυσης συγκοινωνιών και απειλή τέλεσης τρομοκρατικής πράξης, όλες στην πλημμεληματική τους μορφή.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Προανακριτικά αρνήθηκε ότι υπήρξε ο αποστολέας των μηνυμάτων.

Είχε δηλώσει «μπλόγκερ» και απέδωσε την παραπάνω ενέργεια σε κόντρα με «youtubers», κάνοντας λόγο για εις βάρος του σκευωρία.Το άρθρο Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο «φαρσέρ» που απειλούσε να ανατινάξει το «Ελ. Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.