Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για αυστηρή αστυνόμευση και στους πανεπιστημιακούς χώρους διακήρυξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας και στο ΑΠΘ η αστυνομία θα είναι παρούσα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

Η διαβεβαίωση δόθηκε κατόπιν εορτής, διότι αν υπήρχε αστυνομική δύναμη στον χώρο και τις προηγούμενες μέρες δεν θα πήγαιναν οι αντιεξουσιαστές να γκρεμίσουν σε μια νύχτα ό,τι είχε χτιστεί.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 «στο ΑΠΘ κάναμε πράξη το αυτονόητο, μια τρισάθλια κατάληψη έλαβε τέλος με τη συμβολή και της Πανεπιστημιακής Αρχής, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια».

Ο υπουργός, τόνισε ακόμη ότι η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών, είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ήδη την κάνει πράξη, καθώς η αστυνομία παρεμβαίνει όπου έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Με δύο τμήματα η πανεπιστημιακή αστυνομία

Ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας ότι μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα.

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί, που σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσουν από την σχολή στην Κομοτηνή, θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ και στη συνέχεια στην Αθήνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επανέλαβε ότι δεν μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση. Έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση «ακόμη και πάνω στα μπάζα του Αριστοτελείου».

Έκπληκτος ο Θεοδωρικάκος από τις δηλώσεις του  Μπακογιάννη

Για το ζήτημα της αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από τις δηλώσεις του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, γιατί όπως είπε, υπάρχει στενότατη συνεργασία με τον Δήμο.

Σύμφωνα με τα στοιχειά, τόνισε ο υπουργός, υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας κατά περίπου 30% και αυτό έπρεπε να είναι σε γνώση του Δημάρχου. Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή για τους πάντες και την επόμενη εβδομάδα θα κανονιστεί να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη.
Αυστηρότεροι έλεγχοι στις ΛΕΑ

Ο υπουργός προανήγγειλε αυστηροποίηση των ελέγχων για τις ΛΕΑ, λέγοντας ότι πλέον η τροχαία θα εφαρμόζει το νόμο πιο αυστηρά.

Για τις κάμερες στους δρόμους δήλωσε ότι είναι υπέρ της μέγιστης δυνατής χρήσης τους και εξετάζεται η καλύτερη δυνατή λύση γιατί μπορεί να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην πάταξη της εγκληματικότητας.