Έκθετη παραμένει η αστυνομία στην υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, όπως δείχνει και ο διάλογος της κοπέλας με την Άμεση Δράση, πριν πέσει νεκρή από την επίθεση του πρώην συντρόφου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα, που δολοφονήθηκε με μαχαιριές από την επίθεση του πρώην συντρόφου της, κάλεσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και συνομίλησε με άνδρα, που την ρώτησε για τα στοιχεία της.

Ενώ ακόμη βρισκόταν σε επικοινωνία με την Άμεση Δράση, κατά τις πληροφορίες αυτές, δέχθηκε την επίθεση με μαχαίρι και στο τηλέφωνο ακούγονταν ουρλιαχτά και φωνές.
Η 28χρονη Κυριακή ζήτησε περιπολικό να την πάει στο σπίτι της. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

28χρονη: Είμαι έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και ο πρώην φίλος μου έξω από το σπίτι μου. Θέλω ένα περιπολικό να με πάει σπίτι μου.

Άμεση Δράση: Πού είναι το σπίτι σας ακριβώς;

Η 28χρονη, στη συνέχεια, ξεκίνησε να περιγράφει το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε, αλλά εκείνη τη στιγμή δέχτηκε την επίθεση και ακούστηκαν ουρλιαχτά και φωνές στο τηλέφωνο. Ο πρώην φίλος της άτυχης κοπέλας τη μαχαίρωσε στην πλάτη, ενώ εκείνη φώναζε ότι την σκοτώνει.

Πώς έγινε η σοκαριστική επίθεση με μαχαίρι στην 28χρονη

Η 28χρονη είχε πάει να καταγγείλει τον 39χρονο πρώην φίλο της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα τον είχε καταγγείλει ξανά στο παρελθόν και, αυτήν τη φορά, της είχε στήσει καρτέρι, όταν βγήκε από το αστυνομικό τμήμα, και την σκότωσε μερικά μέτρα μακριά από τη σκοπιά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ζευγάρι είχε χωρίσει από το 2020. Η 28χρονη τον είχε καταγγείλει καταθέτοντας μήνυση για βιαιοπραγία και βιασμό και είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα.Ο δράστης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 28χρονη και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Νωρίτερα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η άτυχη γυναίκα είχε απομακρυνθεί περίπου 30 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα όταν δέχθηκε την επίθεση από τον πρώην σύντροφό της και, ενώ ήταν τραυματισμένη, προσπάθησε να επιστρέψει για να ζητήσει βοήθεια. Ωστόσο, κατέρρευσε δίπλα από τη σκοπιά.

Η ΕΔΕ και οι ευθύνες των αστυνομικών

Την ίδια ώρα, διεξάγεται ΕΔΕ, αλλά και εισαγγελική έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες αστυνομικών με τους οποίους συνομίλησε χθες η 28χρονη στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η έρευνα διεξάγεται γιατί αναφέρεται ότι οι γυναίκες αστυνομικοί έπρεπε να κινητοποιηθούν μόλις η 28χρονη κατήγγειλε ότι απειλείται η ζωή της και να μην την αφήσουν να φύγει από το τμήμα. Αν δεν υπήρχε εκείνη την στιγμή περιπολικό έπρεπε οι ίδιες οι γυναίκες αστυνομικοί να ειδοποιήσουν την άμεση δράση για να συνοδεύσει την κοπέλα στο σπίτι της, έστω και αν η ίδια ήθελε να το κάνει μόνη της. Εξάλλου δεν  υπάρχει μαρτυρία ότι της είπαν να παραμείνει στο τμήμα, αφού ήδη η γυναίκα είναι νεκρή.

Οι ενέργειες αυτές επιβάλλονταν δεδομένου ότι υπάρχουν ειδικές διατάξεις για την ενδοοικογενειακή βία και σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει επιδειχθεί περισσότερος ζήλος από την αστυνομία, ανεξάρτητα από το αν έχει υποβληθεί η όχι έγκληση.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν:

«Οι γυναίκες αστυνομικοί στις οποίες απευθύνθηκε η 28χρονη Κυριακή αναφέρουν ότι, αρχικά, τους είπε τα κακοποιητικά περιστατικά του παρελθόντος, ότι είχε υποβάλει μήνυση το 2020, την οποία πήρε πίσω κάποια στιγμή. Επιχείρησαν να την πείσουν να υποβάλει νέα μήνυση, με την ίδια να μην επιθυμεί, καθώς θεωρούσε ότι δεν κινδυνεύει. Ήθελε περιπολικό να τη συνοδεύσει στο σπίτι της, γιατί θεωρούσε ότι ο δράστης θα είναι έξω από αυτό.

Της είπαν να περιμένει στο τμήμα να πάρουν μαζί την Άμεση Δράση, ωστόσο εκείνη τους είπε πως θα το κάνει η ίδια. Θεωρούσε ότι ο 39χρονος ήταν έξω από το σπίτι της και δεν τους είχε παρακολουθήσει.

Και στον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης είπε τι είχε συμβεί, τον ενημέρωσε ότι βρισκόταν έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ποια διαδρομή θα ακολουθούσε προς στο σπίτι της, καθώς εκεί εκτιμούσε ότι θα βρισκόταν ο δράστης, προκειμένου να πάει περιπολικό. Τότε διακόπηκε η σύνδεση, καθώς η άτυχη κοπέλα δεχόταν την επίθεση με μαχαίρι από τον 39χρονο».

Τι υποστήριξε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου

Nωρίτερα, για την υπόθεση μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο Star:

«Η συγκεκριμένη κοπέλα, όταν έφτασε στο αστυνομικό τμήμα, δεν επιθυμούσε να υποβάλει έγκληση για κάποιο αδίκημα. Εξετάζεται, ξαναλέω, εάν οι ενέργειες των αστυνομικών έγιναν σωστά. Υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και αστυνομικών. Η κοπέλα εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί ο πρώην σύντροφός της να την περιμένει έξω από το σπίτι της, επειδή αυτό είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες, και ζήτησε να τη συνοδεύσει περιπολικό.

Δεν είχε καταλάβει τόσο η ίδια όσο και το πρόσωπο που τη συνόδευε ότι την παρακολουθούσε. Υπέθεταν ότι βρίσκεται κοντά στο σπίτι της κοπέλας και γι’ αυτό ζητούσε να μεταφερθεί με περιπολικό. Προσπαθούσαν να πείσουν την κοπέλα να υποβάλει έγκληση».

Για το αν υπήρχε περιπολικό

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις ότι δεν υπήρχε περιπολικό, η Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε:

«Με μια κλήση στην Άμεση Δράση, όπως και σε κάθε αστυνομικό τμήμα, το περιπολικό βρίσκεται σε λίγα λεπτά εκεί. Αυτό εξήγησαν και στην κοπέλα. Η έκφραση “δεν υπάρχει περιπολικό” δεν υπάρχει για κανένα αστυνομικό τμήμα. Το εάν το πλήρωμα του περιπολικού προέρχεται από το ΑΤ ή την Άμεση Δράση, αυτό αφορά την Ελληνική Αστυνομία. Περιπολία υπήρχε κανονικά στην περιοχή.

Η κοπέλα δεν επιθυμούσε να καλέσουμε την Άμεση Δράση, ζήτησε να αποχωρήσει και να καλέσει η ίδια, όπως και έπραξε. Υπάρχει η κλήση κανονικά, που μιλά με την τηλεφωνήτρια και περιγράφει πού ακριβώς βρίσκεται, όταν ξαφνικά δέχεται αιφνιδιαστική επίθεση από τον δράστη. Όσο έμεινε ανοικτή η γραμμή, η κλήση καταγράφηκε».

Φίλος της 28χρονης: Φοβήθηκα στη θέα του δράστη

«Φοβήθηκα στη θέα του δράστη. Έκανα πίσω και φώναξα “βοήθεια”». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στους αστυνομικούς τη στιγμή της επίθεσης εις βάρος της 28χρονης ο φίλος της, που ήταν μαζί της όταν ο 39χρονος πρώην σύντροφός της τη μαχαίρωσε, λίγα μέτρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Ο δράστης, ο οποίος έχει απασχολήσει για βία κατά υπαλλήλων και για μικροποσότητα ναρκωτικών,βγήκε από το νοσοκομείο και οδηγείται στην Εισαγγελία.

Νωρίτερα, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, καθώς μετά τη δολοφονία της 28χρονης κοπέλας αυτοτραυματίστηκε, ενώ οδηγήθηκε και στο ψυχιατρείο.

Ο 39χρονος δράστης το βράδυ της Δευτέρας (1/4) φαίνεται να βρισκόταν έξω από το σπίτι της νεαρής κοπέλας, κάτι που πιθανότατα αντιλήφθηκε η 28χρονη και έσπευσε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό.

Μαζί της βρισκόταν και ένας φίλος της, ο οποίος, βγαίνοντας από το Αστυνομικό Τμήμα, είδε τον 39χρονο να μαχαιρώνει την άτυχη κοπέλα και να της αφαιρεί τη ζωή.

Τι ανέφερε στους αστυνομικούς ο φίλος της 28χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο φίλος της νεαρής κοπέλας ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Ήμασταν βόλτα με την Κυριακή, κι όταν γυρίσαμε σπίτι της είδαμε τον δράστη να κάνει βόλτες γύρω από το σπίτι της και πήγαμε μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλει μήνυση. Εγώ έκατσα έξω από το γραφείο και άκουγα τις δύο γυναίκες αστυνομικούς να προσπαθούν να την πείσουν να υποβάλει μήνυση, αλλά εκείνη τελικά δεν ήθελε.

Λίγο αργότερα βγήκε έξω από το γραφείο και τη ρώτησα αν έκανε μήνυση και μου είπε ότι δεν ήθελε να κάνει, γιατί δεν τον φοβάται. Μου ανέφερε ότι οι δύο γυναίκες αστυνομικοί τής έλεγαν να υποβάλει μήνυση, αλλά εκείνη δεν ήθελε. Είπε ότι θα πάρει το 100 να έρθει ένα περιπολικό να την πάει σπίτι».

Άγιοι Ανάργυροι -Μαρτυρία σοκ: Η 28χρονη φώναζε «με κυνηγάει να με σκοτώσει» και εκείνος την κάρφωνε στην πλάτη

Και πρόσθεσε: «Βγαίνοντας από το Τμήμα, πήρε το 100 και η αστυνομικός της Άμεσης Δράσης τη ρωτούσε πού βρισκόταν, η Κυριακή τής έλεγε τη διαδρομή που θα ακολουθούσε μέχρι το σπίτι της. Τότε αυτός, ξαφνικά, πετάχτηκε μπροστά της και άρχισε να τη μαχαιρώνει. Δεν είδα από πού βγήκε. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Σε δευτερόλεπτα, η Κυριακή έπεσε κάτω και άρχισα να φωνάζω, όταν ξαφνικά είδα και αυτόν να πέφτει κάτω και έναν αστυνομικό δίπλα μου να κλωτσάει το χέρι του (δράστη) που κρατούσε το μαχαίρι».

«Δεν ξέρω από πού βγήκε, δεν κατάλαβα ότι μας ακολουθούσε», ισχυρίστηκε ο φίλος της 28χρονης.  Η 28χρονη είχε μηνύσει τον 39χρονο πρώην σύντροφό της για βιαιοπραγία και βιασμό το 2020.

 «Την κυνηγούσε εκατό μέτρα – Φώναζε “δέχομαι απειλές”» λέει μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, περιέγραψε όσα σοκαριστικά εκτυλίχθηκαν.

«Της κάρφωσε στην πλάτη απανωτές μαχαιριές», είπε αρχικά ο αυτόπτης μάρτυρας, ενώ, όταν τον ρώτησαν πού έγινε το έγκλημα, απάντησε: «Εδώ μπροστά στο Τμήμα. Την κυνηγούσε εκατό μέτρα, ξεκίνησε από την πλατεία και την κυνηγούσε. Πήγε να του κάνει μήνυση».

Και πρόσθεσε «Η κοπέλα φώναζε ”δέχομαι απειλές, με κυνηγάει να με σκοτώσει”», αναφέροντας ότι δεν είδε τον φίλο της που λένε ότι τη συνόδευε. «Εγώ είδα τον άλλον με το μηχανάκι που την κυνηγούσε με το μαχαίρι και τη χτύπαγε. Δεν αντέδρασε κανείς. Αυτός (ο δράστης) φώναζε “θα σε σκοτώσω”. Κράταγε μαχαίρι, την κάρφωνε στην πλάτη πίσω» συνέχισε.

Στην ερώτηση αν αντέδρασε κανείς στο σκηνικό αυτό, απάντησε αρνητικά.

ΕΔΕ και οργή στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με το τι έπραξαν. Κατά πληροφορίες, οι αστυνομικοί φέρονται να είπαν στη γυναίκα «περίμενε στο Τμήμα να καλέσουμε περιπολικό μέσω της Άμεσης Δράσης, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα από το Τμήμα».

Από την πλευρά τους, αστυνομικές πηγές στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατηρούν επιφυλάξεις ως προς τα λεγόμενά τους, καθώς διαπιστωμένα η ίδια η 28χρονη κάλεσε το 100 όταν ξεκίνησε να βγαίνει από το Τμήμα, με τον δράστη να της επιτίθεται με μαχαίρι μόλις πέρασε την είσοδο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στελέχη της Κατεχάκη εκφράζουν την οργή τους για τους χειρισμούς στην υπόθεση και ιδιαίτερα για το ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος δεν μπόρεσαν να προστατέψουν την 28χρονη.