Άλλη μία επέμβαση της αστυνομίας, μετά από αυτήν στο ΑΠΘ, τερμάτισε κατάληψη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή, και συγκεκριμένα στη Νομική Σχολή.

Οι καταληψίες απομακρύνθηκαν, ο χώρος παραδόθηκε στις πρυτανικές αρχές, ενώ υπήρξαν και 18 προσαγωγές.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε τόσο από επιστολή που έστειλαν φοιτητές, φοβούμενοι ότι θα χάσουν το εξάμηνο, όσο και από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου πως η Νομική Σχολή τελεί υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ομάδα φοιτητών παρεμπόδιζε τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση.

Έτσι, οι πρυτανικές Αρχές ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας, ενημερώνοντας παράλληλα πως η εξεταστική θα διεξαγόταν μέσω διαδικτύου.

Διμοιρίες των ΥΜΕΤ πραγματοποίησαν επέμβαση εντός του campus, προχωρώντας στην προσαγωγή 18 φοιτητών. Αργότερα επικράτησε ένταση στο σημείο, με φοιτητές να διαμαρτύρονται ενάντια στην αστυνομική επιχείρηση.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Νομικής:

«Ανακοινώνεται ότι λόγω κατάληψης του κτηρίου της Νομικής Σχολής από φοιτητές, αναστέλλεται η εξεταστική περίοδος Φεβρουαρίου για το υπόλοιπό της. Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μετάβαση σε καθεστώς εξετάσεων εξ αποστάσεως για τα υπολειπόμενα μαθήματα προς εξέταση.
Κομοτηνή 05.02.24
Ο Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής, Καθ. Μιχάλης Δ. Χρυσομάλλης»

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

“Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων.

Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Κομοτηνής”.