Με τα μέτωπα σε Δερβενοχώρια, Μάανδρα και Λουτράκι να βρίσκονται σε εξέλιξη και τη μάχη των δυνάμεων που επιχειρούν να τα θέσουν υπό έλεγχο να συνεχίζεται, χάρτες από δορυφόρους καταγράφουν την πορεία των πυρκαγιών και το πως διάφορες περιοχές της χώρας είναι ζωσμένες από τις φλόγες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο πριν από τις 19.00 χρειάστηκαν απεγκλωβισμοί σε αρκετές περιπτώσεις στα Δερβενοχώρια, ενώ στο Λουτράκι η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί ακόμη.

Παράλληλα, σε άλλη μια εξέλιξη που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, ανακλήθηκαν οι άδειες του προσωπικού του πυροσβεστικού σώματος.

Τη δραματική, όσο και άνιση μάχη κατοίκων και εθελοντών με τις φλόγες στο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια και έφτασε στη Νέα Ζωή αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός.

Με κλαδιά, κουβάδες, λάστιχα ακόμη και λεκάνες, κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά και να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, δημιουργεί ένα καταστροφικό κοκτέιλ.

Στους χάρτες φαίνονται επίσης μεγάλες πυρκαγιές στην Τουρκία και σε άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία.