Ζημιές προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας την Τρίτη (28/11), με τις βροχές και το χαλάζι να δημιουργούν πολλά προβλήματα ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε τη διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Ελαιώνα Αιγίου. Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, η κυκλοφορία των οχημάτων άνοιξε και στα δύο ρεύματα στην Εθνική Οδό από Πάτρα προς Αθήνα, όπου είχε γίνει αμφιδρόμηση στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιαλείας.

Στο μεταξύ, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την Δυτική Ελλάδα, διεκόπη, εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην διαδημοτική οδό που συνδέει την κοινότητα Περιστέρας της Αιγιαλείας με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό, Καλλιθέας-Προυσσού, από το ύψος του 12ου χιλιομέτρου, έως την περιοχή Αραποκέφαλα, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού.

Επίσης προβλήματα από υπερχείλιση  χειμάρρων αναφέρθηκαν στη Ναυπακτία, όπου είχαν προηγηθεί ζημιές σε παραλιακά σημεία από τα κύματα των προηγούμενων ημερών.

Τα προβλήματα σε Ηλεία και Αχαΐα λόγω κακοκαιρίας

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει και πεδινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με εκδήλωση καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα την συσσώρευση υδάτων σε δρόμους, ενώ, λόγω των ισχυρών ανέμων, καταγράφονται μικρής έκτασης προβλήματα σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Χαλάζι έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας, ενώ δύο δένδρα έπεσαν σε Ρίο και Ακταίο και κλήθηκε η Πυροσβεστική για την κοπή και απομάκρυνσή τους.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες στην περιοχή του Σαραβαλίου, όπου, μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια ενώ οι οδηγοί των αυτοκινήτων κινούνται με δυσκολία και ιδιαίτερη προσοχή. Το πιο σοβαρό πρόβλημα παρατηρείται μπροστά από το Δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Ολονύχτια μάχη έδωσαν τα αρμόδια συνεργεία για την αποφυγή υπερχείλισης του ποταμού Χάραδρου, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Οι εργασίες ήταν πυρετώδεις, δημιουργώντας αναχώματα έτσι ώστε να μην σημειωθούν επικίνδυνες συνέπειες.

Παράλληλα, ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Κυανή Ακτή Κατακόλου, χθες το μεσημέρι (28/11), ξηλώνοντας αποθηκευτικό χώρο από τσίγκους.

Προβλήματα και στην Ήπειρο

Οπως αναφέρει το epiruspost.gr, η συνεχής και έντονη βροχόπτωση που εκδηλώθηκε χθες έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα κατολισθήσεων σε πολλές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων.

Τα σοβαρότερα από αυτά καταγράφονται στην παλιά Εθνική προς Ηγουμενίτσα, στον δρόμο Ιωαννίνων- Άρτας και κυρίως στην περιοχή του Τερόβου, στον δρόμο προς την Κόνιτσα καθώς και σε μέρος του επαρχιακού δικτύου της Κόνιτσας όπως και στα Τζουμέρκα.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί 16 μηχανήματα προκειμένου να απομακρυνθούν χώματα, πέτρες και φερτά υλικά.