Πολλά ζευγάρια από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου αποφασίζουν να έλθουν στην Ελλάδα για να τελέσουν τους γάμους σε περιοχές με απέραντο γαλάζιο κάτω από τον ήλιο, και δίπλα στη θάλασσα.

Ένα τέτοιο ζευγάρι, ο Τόμας και η Έμιλι, αποφάσισε να διοργανώσει τον γάμο του στη Χαλκιδική, όπου οι νεόνυμφοι θα  να ενώσουν τις ζωές τους και θα ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης.

Το ζευγάρι, οι γονείς και οι καλεσμένοι μάλιστα, αποφάσισαν να κάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα ταξιδεύοντας από την Αυστραλία στην Ελλάδα για το μυστήριο και τη δεξίωση -πάρτι που πρόκειται να γίνει στη Χαλκιδική. Είναι μια από τις δεκάδες περιπτώσεις ζευγαριών κάθε ηλικίας που επιλέγουν το απέραντο γαλάζιο της καλοκαιρινής περιόδου, με τον ήλιο, τη θάλασσα και τα μεζεδάκια στην άμμο, για να πουν το «ναι».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νένα Παπαδοπούλου, διοργανώτρια γάμων από εταιρεία που ασχολείται κυρίως με …εισερχόμενα μελλόνυμφα ζευγάρια, εξηγεί ότι φέτος το καλοκαίρι βρίσκει πολλά ζευγάρια να έχουν κλείσει εισιτήρια και διαμονή στη χώρα μας για το γάμο και τη δεξίωση, συνδυάζοντας μαζί και καλοκαιρινές διακοπές.

Γάμοι από την αθηναϊκή ριβιέρα μέχρι τη Χαλκιδική

«Έχουμε κρατήσεις από Αμερική, Αγγλία, Ελβετία, Καναδά, αλλά και τη μακρινή Μελβούρνη. Έρχονται μέχρι και από την άλλη άκρη της γης για να παντρευτούν στη χώρα μας και το εντυπωσιακό είναι πως πλέον τα ζευγάρια δεν αναζητούν μόνο τους πολύ δημοφιλείς και πολυδιαφημισμένους προορισμούς, αλλά προτιμούν μέρη που είτε τους έχουμε προτείνει ως εταιρεία διοργάνωσης γάμου, είτε οι ίδιοι έχουν ψάξει με την ελπίδα να βρουν απάτητους και εναλλακτικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Έχουμε κλείσει γάμους για το επόμενο διάστημα σε μέρη στη Χαλκιδική, όπου οι τοπικές παραδόσεις σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές απογειώνουν τόσο την ταξιδιωτική εμπειρία όσο και το ίδιο το event. Τέτοιοι γάμοι γίνονται και στην αθηναϊκή ριβιέρα», περιγράφει η κ. Παπαδοπούλου.

Από τους πρώτους που ασχολούνται με το γαμήλιο τουρισμό, η Νένα Παπαδοπούλου, εξηγεί ότι αυτό που κάνει την Ελλάδα τόσο ενδιαφέρουσα για ζευγάρια απ’ όλα τα μέρη του κόσμου -είτε για να παντρευτούν είτε απλά για να ανανεώσουν τους όρκους τους- είναι η πλούσια ιστορία, ο πολιτισμός και βέβαια το γεγονός ότι υπάρχουν ατελείωτες παραλίες, πανέμορφα πετρόκτιστα χωριά, ηλιόλουστος καιρός και εκπληκτική γαστρονομία.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ανθρώπους του χώρου, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές για γαμήλιο τουρισμό σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Οι πρώτοι στη λίστα των …εισερχόμενων είναι Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς που ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη για να τιμήσουν τις οικογενειακές ρίζες και να κάνουν το γάμο τους στην πατρίδα των γονέων και παππούδων τους με τη συνοδεία μπουζουκιού, βιολιού, λαούτου, κλαρίνου ή κρητικής λύρας.

Δεν είναι όμως μόνο οι Έλληνες που αγαπούν την παράδοση, το καλό φαγητό και τις παροχές της φιλοξενίας, αλλά και πολλά ζευγάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και όμως την επιλέγουν γιατί γι’ αυτούς είναι όνειρο ζωής το να απολαύσουν το ζεστό κλίμα, το γευστικό φαγητό με φρέσκα ντόπια υλικά, τις όμορφες τοποθεσίες, τη δοτικότητα των ανθρώπων και το ελληνικό φιλότιμο.

«Έχουμε πελάτες που έρχονται από διάφορες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, από την Αμερική, από Αραβικές χώρες, ακόμα και από την Αφρική, την Ασία ή την Αυστραλία με διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες, ήθη και έθιμα και όλοι συμφωνούν σε ένα: στο ότι η απόφασή τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τη γαμήλια εκδήλωσή τους ήταν ό,τι καλύτερο», σημειώνει η κ. Παπαδοπούλου.

Σε γνωστά νησιά, αλλά και σε άλλες περιοχές

«Η επιλογή των ενδιαφερομένων είναι ευρεία, σαφώς έχουμε τα νησιά των Κυκλάδων, παραδοσιακά τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Πάρο, την Τήνο, συναντούμε όμως και πιο ξεχωριστούς, λιγότερο τουριστικούς προορισμούς, κι έτσι βλέπουμε να γίνονται διοργανώσεις στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Ρόδο και τη Χαλκιδική αφού η Ελλάδα έχει κάτι για όλα τα γούστα», σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο FM 104,9 ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού, Θωμάς Πολίτης.

«Κάθε κομμάτι της Ελλάδα απευθύνεται σε συγκεκριμένες εθνικότητες. Χαρακτηριστικά, στη Βόρεια Ελλάδα έρχονται πολλοί από τα Βαλκάνια που επιθυμούν να κατέβουν προς τη θάλασσα και σε ό,τι αφορά στις εθνικότητες ( που επιλέγουν να διοργανώσουν την εκδήλωση) έχουμε πολλούς Αμερικανούς αλλά και Βρετανούς, ενώ έχουμε δει ακόμη και χώρες όπως η Ινδία, από όπου τελευταία είχαν γίνει πολύ …δυνατοί γάμοι στη χώρα μας.

Έχουν γίνει για παράδειγμα μεγάλοι γάμοι στο Καστελόριζο από Έλληνες, δεύτερης και τρίτης γενιάς, κατοίκους της Αυστραλίας που αποφασίζουν να κάνουν ένα πολύ έντονο πάρτι, που μπορεί να κρατήσει ακόμη και τρεις ημέρες», καταλήγει ο κ. Πολίτης.