Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα (29/9) στην παραλία του Αχλαδίου στη βόρεια Εύβοια, όπου 24 ώρες…

Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα (29/9) στην παραλία του Αχλαδίου στη βόρεια Εύβοια, όπου 24 ώρες μετά από την πτώση του ελικοπτέρου εντοπίστηκε νεκρός και ανασύρθηκε η σορός του συνταξιούχου πιλότου από τον βυθό.

Το ελικόπτερο εκτελούσε ιδιωτική πτήση με δρομολόγιο Αφίδναι, Μαντούδι, Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

Απογειώθηκε τις 10:13 το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ, στην ευρύτερη περιοχή τις Αγίας Άννας λίγο πριν από τις 11:00.

Σε βίντεο καταγράφηκε η πτώση πολιτικού ελικοπτέρου, που εκτελούσε ιδιωτική πτήση, στη θάλασσα.



Τι οδήγησε στην πτώση

«Από μια πρώτη άποψη και χωρίς να προσπαθώ να κάνω διερεύνηση εξ αποστάσεως, φοβάμαι ότι ο καιρός είναι ο κυρίαρχος παράγοντας στην προκειμένη περίπτωση», σημείωσε ο σύμβουλος ασφαλείας πτήσεων, Φαίδων Καραϊωσηφίδης.



Όπως είπε ο ίδιος:

«Δεν βλέπει ο πιλότος, είναι ένα περιβάλλον που δεν υπάρχει σημείο αναφοράς.

Αυτό που βλέπουμε ονομάζεται vertigo, δεν υπάρχει σημείο αναφοράς και ο πιλότος παρόλο που έχει τις αισθήσεις του και το ελικόπτερο βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο, δεν ξέρει αν πετάει ευθεία, ανάστροφα, αν έχει κλίση 90 μοιρών».

«Άλλο ο γενικός αποπροσανατολισμός και άλλο ο χωρικός», υπογράμμισε ο κ. Καραϊωσηφίδης, σημειώνοντας ότι αυτού του τύπου τα ελικόπτερα είναι «υψηλών επιδόσεων και χρησιμοποιούνται για αεροδιακομιδές».



Το άρθρο Εύβοια-Πτώση ελικοπτέρου: Τι οδήγησε στην πτώση του ελικοπτέρου-Ειδικοί εξηγούν (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.