Ο Γιώργος Πάτης-Φουντάς, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ναι στη Θεσσαλονίκη» με τον Κωνσταντίνο…

Ο Γιώργος Πάτης-Φουντάς, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ναι στη Θεσσαλονίκη» με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, έγραψε το εξής κείμενο:

«Όταν την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004 παρέλασα με το εθνόσημο στο στήθος ως μέλος της εθνικής ομάδας αντιπτέρισης (badminton) ενώπιον χιλιάδων θεατών κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αντιλήφθηκα ότι ο αθλητισμός είναι σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας και της προσωπικότητάς μου.

Λατρεύω την ενασχόληση με τα σπορ και ο αθλητισμός είναι μία συνήθεια ή καλύτερα μία κανονικότητα της ζωής μου. Ειδικότερα, η αντιπτέριση (badminton), η χιονοδρομία (ski) και η ιστιοπλοΐα, είναι ορισμένα από τα αθλήματα που εξασκώ με την πρώτη ευκαιρία. Συγκεκριμένα το τελευταίο, με έκανε να αντιληφθώ πόσο αναξιοποίητος –σε αθλητικό επίπεδο- είναι ο όρμος της Θεσσαλονίκης.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι μια πόλη μπορεί να «αγκαλιάσει» τη θάλασσα με πολλούς τρόπους, όπως να αναπτύξει υποδομές που θα επιτρέπουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες να απολαύσουν την παραλία και τα σπορ.

Ευελπιστώ ότι την επόμενη χρονιά, το σκηνικό θα βελτιωθεί, καθώς όπως είναι ήδη γνωστό, η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα σημείωσε μια ακόμα διεθνή διάκριση για την πόλη, αφού η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2024!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στη διάδοση του αθλητισμού.

Μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία δικτύου αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα περιλαμβάνει γήπεδα, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, παιδικές χαρές, καθώς και ποδηλατοδρόμους. Οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους τους κατοίκους, ανεξαρτήτως ηλικίας, οικονομικής ή φυσικής κατάστασης.

Να υλοποιεί αθλητικά προγράμματα, τα οποία να απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης και να είναι προσιτά οικονομικά, προσφέροντας ποικίλες επιλογές, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί να συνεργαστεί με αθλητικούς συλλόγους της πόλης στην οργάνωση κοινών εκδηλώσεων και προγραμμάτων, όπως δηλαδή έπραξε πρόσφατα το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, του οποίου έχω αναλάβει τα τελευταία χρόνια τη Διεύθυνση Αθλητισμού. Επιπλέον, να συνεχίσει την ενημέρωση των δημοτών για τα οφέλη του αθλητισμού, δημιουργώντας φυλλάδια, διαφημίσεις και εκστρατείες.

Η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα έχει θετικό απολογισμό στον τομέα του αθλητισμού, καθώς στάθηκε δίπλα στις ομάδες της πόλης, στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειές τους να αποκτήσουν σύγχρονες υποδομές.

Επίσης, δημιουργεί σύγχρονο αθλητικό πάρκο στην περιοχή της Νέας Ελβετίας με την ανακατασκευή των γηπέδων της οδού Παπαναστασίου και νέα υπαίθρια γυμναστήρια – πάρκα άθλησης με όργανα εξωτερικού χώρου σε γειτονιές.

Επιπλέον, αναβάθμισε τα γήπεδα της νέας παραλίας, ανακατασκεύασε το αθλητικό πάρκο στη συμβολή της Δελφών με τη Μαρτίου, ενώ εντός των ορίων του Δήμου λειτουργούν έξι δημοτικά γυμναστήρια, δημοτικό κολυμβητήριο, αθλητικά πάρκα και ανοιχτά γήπεδα.

Συμπερασματικά, η άθληση είναι μια πολύτιμη δραστηριότητα που έχει θετικό αντίκτυπο στη σωματική και πνευματική υγεία των ανθρώπων, καθώς βελτιώνει και την ποιότητα ζωής. Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε το μαζικό αθλητισμό και να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, σε όλες τις ηλικίες.

Η νέα διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, η οποία θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, θα έχει ψηλά στην ατζέντα της, τη βελτίωση του αθλητικού επιπέδου των δημοτών και των αθλητικών υποδομών στις γειτονιές. Ο αθλητισμός είναι υγεία και προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, στην επίτευξη του στόχου για ένα καλύτερο… αθλητικό μέλλον για όλους τους Θεσσαλονικείς!»

Γιώργος Πάτης – Φουντάς

Το άρθρο Επενδύοντας στον αθλητισμό-Άρθρο του Γιώργου Πάτη-Φουντά εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.