Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 8.00 μ.μ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απομακρύνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ορισμένοι διαδηλωτές με συμπεριφορά φανατικών εξτρεμιστών εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με βομβίδες κρότου λάμψης. Στο Σύνταγμα έκανε την εμφάνιση της και “Αύρα” της αστυνομίας η οποία απομάκρυνε με την εκτόξευση νερού τους διαδηλωτές.

Επεισόδια στο Σύνταγμα με αντιεμβολιαστές (1)

 

Οι αντιεμβολιαστές πραγματοποιούσαν από νωρίς το απόγευμα  συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη .

Οι συγκεντρωμένοι, κατά πλειοψηφία ακροδεξιών και εθνικιστικών αντιλήψεων, αναμεμιγμένοι με φανατικούς θρησκευόμενους, διαδήλωσαν εναντίον του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, των μέτρων της κυβέρνησης και του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Με τις Ελληνικές σημαίες, αλλά και εικόνες της Παναγίας, καθώς και με τα πανό στα χέρια, οι διαδηλωτές  στο Σύνταγμα  φώναζαν συνθήματα κατά του εμβολίου και των μέτρων που θέσπισε η κυβέρνηση ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

 

Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα είναι κλειστός από τις 18.00 το απόγευμα με εντολή της αστυνομίας λόγω της συγκέντρωσης. Οι συρμοί θα περνούν από το Σύνταγμα, ωστόσο δεν θα πραγματοποιούν στάση.

5363432

 

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη 

Πάνω από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ μπροστά από τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια πραγματοποήησαν πορεία διαμαρτυρίας για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί συγκεντρωμένοι κρατάνε ελληνικές σημαίες ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιοι, διοργανωτής είναι ο “Ελληνικός λαός”.

“Δεν θέλουμε καμία υποχρεωτικότητα γι’ αυτό αγωνιζόμαστε στο δρόμο” ήταν μεταξύ των συνθημάτων