Με μια συγκλονιστική αγόρευση, που κράτησε 12 ώρες, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, πρότεινε την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα ήταν αυτό της κατηγορουμένης», είπε η Εισαγγελέας η οποία κλείνοντας τόνισε πως η Τζωρτζίνα ήταν άτυχη να έχει αυτήν την γυναίκα για μητέρα.

Η εισαγγελέας με αναλυτική ανάπτυξη επιχειρημάτων ζήτησε την ενοχή της 35χρονης μητέρας, αποκλείοντας την χορήγηση της θανατηφόρας δόσης κεταμίνης στο κοριτσάκι από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», όπου το παιδί κατέληξε.

Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για ασφαλή  συμπεράσματα από το μεταθανάτιο αίμα που ελήφθη από την Τζωρτζίνα εκφράζοντας τη θέση ότι «η ποσότητα της κεταμίνης σύμφωνα με την τοξικολογική εξέταση και τους επιβαρυντικούς παράγοντες συνετέλεσε στην αιφνίδια ανακοπή» του παιδιού.

Η Πισπιρίγκου έβρισε χαμηλόφωνα την εισαγγελέα

«Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο είναι να τρελαθεί. Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!» είπε η εισαγγελέας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σηκώνεται και να ζητά να φύγει από την αίθουσα βρίζοντας χαμηλόφωνα την Εισαγγελέα.

«Το δύσκολο σε αυτήν την υπόθεση δεν είναι να δούμε αν το έκανε.Το δύσκολο είναι να βρούμε γιατί το έκανε» ανέφερε η Εισαγγελέας υπονοώντας πως το κίνητρο της Πισπιρίγκου ήταν η σχέση με τον Δασκαλάκη.

Με πολύ μεγάλη αυστηρότητα η εισαγγελική λειτουργός είπε πως ουσιαστικά η Πισπιρίγκου χρησιμοποιούσε το παιδί για να χειραγωγεί τον Μάνο Δασκαλάκη.

Η εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θανάτωσε την Τζωρτζίνα δίνοντάς της κεταμίνη μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων. Το ίδιο, είπε στην αγόρευσή της, το είχε κάνει και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

“Έβαλε μπροστά το παιδί για να τα βρει με τον σύζυγό της”

«Πρέπει να ήταν μικρότερη η ποσότητα στο Καραμανδάνειο. Το ότι δεν βρίσκεται μια ουσία δεν σημαίνει ότι δεν δόθηκε. Τα δύο περιστατικά έχουν πολλές ομοιότητες. Το modus operandi είναι το ίδιο. Η χρονοκαθυστέρηση 4-6 λεπτών να ειδοποιήσει τους γιατρούς. Πόση ψυχραιμία, να βλέπεις το παιδί σου να παθαίνει το ίδιο επεισόδιο δύο φορές; Να βλέπεις παιδί σου νεκρό και να μην αντιδράς; Πού τα έχει δει αυτά η κυρία κατηγορουμένη και τα λέει;», σημείωσε με έμφαση η εισαγγελική λειτουργός.

Όπως τόνισε, η κατηγορούμενη «έβαλε μπροστά το παιδί για να τα βρει με τον σύζυγό της». Η εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι αυταπόδεικτο ότι το παιδί έγινε εργαλείο στα χέρια της, κάθε φορά που την εγκατέλειπε ο κ. Δασκαλάκης».
Πάνω από 12 ώρες αγόρευε η εισαγγελέας

Με μία αγόρευση που ξεπέρασε τις 12 ώρες, η Εισαγγελέας κατέγραψε όλο το ιστορικό της υπόθεσης. Μίλησε για τον «πραγματικό εφιάλτη» που βίωσε το παιδί από τον Απρίλιο του 2021 όταν εισήχθη στο Καραμανδάνειο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 οπότε « η ιδιαίτερη Τζωρτζίνα» εξέπνευσε κατά τη διάρκεια ανάνηψης μετά από την δεύτερη μοιραία ανακοπή που υπέστη στο Αγλαΐα Κυριακού.

Στην τελική της τοποθέτηση πριν το «ζητώ να κηρύξετε ένοχη την κατηγορουμένη» η Εισαγγελέας επεφύλαξε την πιο δριμεία κριτική της για την προσωπικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Το παιδί το είχε “δηλητηριάσει” κατά του πατέρα του»

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Το παιδί το είχε “δηλητηριάσει” κατά του πατέρα του. Είναι ένα παιδί που έχει δει τα αδέλφια του να φεύγουν, η μητέρα του της λέει τα πάντα για τον πατέρα του και αναρωτιόμαστε γιατί είναι σε αυτήν την κατάσταση; Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο Καραμανδάνειο έχει προκύψει ότι το ζευγάρι ήθελε να χωρίσει. Η κυρία κατηγορουμένη, και ενώ έχει χάσει ήδη δύο παιδιά, κάνει αναρτήσεις και ψάχνει αν φοράει τη βέρα του, αν έχει αλλάξει κάτι στο Facebook, αν ο κ. Δασκαλάκης είναι έξω, κυκλοφορεί, ενώ το παιδί της νοσηλεύεται.

Εκείνη έχει τον νου της αν δηλώνει παντρεμένος ή όχι. Η κατηγορούμενη έχει βάλει το παιδί της να ζητά να δει τον μπαμπά της, το μαγνητοφωνεί το παιδί να το λέει, ενώ είναι στα επείγοντα. Λέει ευθαρσώς στο παιδί της να μην την φέρνει σε δύσκολη θέση. Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πεταγόταν στον ύπνο του; Γιατί οι γιατροί μιλούσαν για παιδοψυχολόγο; Το πρώτο τηλεφώνημα που κάνει το πρωί πριν πάει στο Καραμανδάνειο είναι στον δικηγόρο της. Είναι δυνατόν; Να σκέφτεσαι πρώτα τον δικηγόρο και μετά τον πατέρα;

»Σε ποια ζυγαριά μπαίνει ο πατέρας και η θεία για το ποιος θα καθίσει με το παιδί; Εκείνη τη χρονική στιγμή που η κυρία κατηγορουμένη επιλέγει την θεία για να αφήσει πίσω για να πάρει ρούχα, την ενδιαφέρει η Τζωρτζίνα, οι εξετάσεις; Και όλα αυτά δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της Ίριδας. Και αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να φύγεις, να πάρεις ρούχα και πιτζάμες.

»”Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια;” της λέει ο κ. Δασκαλάκης. Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας. Οι σχέσεις του ζευγαριού αποκαταστάθηκαν άμεσα και είναι ξανά μαζί», τόνισε η εισαγγελέας.

“Ούτε ούρλιαξε ούτε φώναξε, παρότι είδε το παιδί της να παθαίνει”

Η εισαγγελέας περιέγραψε το χρονικό της πρώτης νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας και τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν ειδοποίησε στις 11 Απριλίου 2021 ότι το κοριτσάκι παθαίνει επεισόδιο.

Η Εισαγγελέας σκιαγράφησε το προφίλ της κατηγορουμένης χρησιμοποιώντας σκληρότατες εκφράσεις.

«Μας είπε πως ήταν ψύχραιμη κατά τις νοσηλείες της Τζωρτζίνας γιατί δεν συνηθίζει να κλαίει μπροστά σε άλλους. Εδώ όμως έκλαιγε συνέχεια… Πιστεύει πως έτσι θα μας συγκινήσει;» είπε η κ. Σπυριδωνίδου . Κατά την εισαγγελική κρίση η κατηγορούμενη «μας μιλούσε για την Τζωρτζίνα όπως μιλούσε και ο διευθυντής του σχολείου του παιδιού. Κανένα συναίσθημα!».

Κατηγορώ με βολές κατά ριπάς

Η εισαγγελική λειτουργός χρησιμοποιώντας φράσεις της ίδιας της Πισπιρίγκου παρατήρησε πως μιλώντας για τις απώλειες των παιδιών της, η κατηγορούμενη αναφερόμενη στο διάστημα μετά τον θάνατο της Μαλένας, αποκάλεσε την Ίριδα τρίτο της παιδί, ως δεύτερο.

Οι αιτιάσεις που εξαπέλυε κατά ριπάς η Εισαγγελέας αφορούσαν όσα είπε στις εννέα ημέρες της απολογίας της η Πισπιρίγκου η οποία την άκουγε χωρίς να δείχνει κανένα συναίσθημα.

Η Εισαγγελέας είπε πως «η σχέση με τον Δασκαλάκη είχε μεγάλες εντάσεις, απομακρύνεις, απιστίες . Δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε ένας ομαλός συζυγικός βίος. Παρόλα αυτά αυτοί οι άνθρωποι έκαναν παιδιά που στην συνέχεια τα έχαναν».

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι οι γιατροί έδωσαν κεταμίνη στο παιδί», κατέληξε η εισαγγελέας.