Χιονιάς,, βροχή και χιονόνερο επικρατούν στην Κεντρική Ελλάδα και στα ορεινά της Αττικής με υψόμετρο πάνω από 400 μ. ενώ πιο πυκνές είναι  οι χιονοπτώσεις στους νόμους της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Η νέα ψυχρή εισβολή ήδη είναι αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ από το βράδυ, όπως αναφέρεται στο νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα υπάρξουν ισχυρές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σε εξέλιξη είναι η επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Θυελλώδεις βοριάδες θα επικρατήσουν στο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Χιόνια σε Βοιωτία και Εύβοια

Από το μεσημέρι και μετά οι χιονοπτώσεις εντοπίζονται στα ορεινά της Βοιωτίας όπως το χωριό Ζερίκι και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ χιονοπτώσεις υπάρχουν στα χωριά Σέττα και Κοκκινομηλιά της Εύβοιας. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα χωριά της Κεντρικής Εύβοιας από χθες μετά τα μεσάνυχτα υπήρχαν αραιές χιονοπτώσεις ωστόσο όμως μετά το μεσημέρι το χιόνι πέφτει με μεγαλύτερη ένταση χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα.

Από τις 2.30 τα ξημερώματα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Στερεάς Ελλάδας απαγορεύει την κίνηση των βαρέων οχημάτων στο δρόμο που οδηγεί από τη Χαλκίδα προς την Αιδηψό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για προληπτικούς λόγους. Η απαγόρευση είναι από το 16ο χιλιόμετρο έως το 47ο από Καστέλα εως Προκόπι και εκεί μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα αυτοκίνητα κάτω από 3,5 τόνους.

Ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, προχώρησε η αστυνομία.

Ειδικότερα, από τις 18:00 και έως την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης οδικής σήμανσης θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας ως εξής:

* Από το 18ο χλμ έως το 20ο χλμ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

* Από το 57ο χλμ έως το 55,5ο χλμ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Παράλληλα με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από τις 22:00 σήμερα, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής

Απαγόρευση για φορτηγά από Πιερία έως Αθήνα

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι με αποφάσεις της διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των κατά τόπο αρμόδιων διευθύνσεων Αστυνομίας, από τις 20.00 το βράδυ σήμερα έως τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού, από όρια νομών Πιερίας/Θεσσαλονίκης έως την Αθήνα (Κόμβο Καλυφτάκη), ανεξαρτήτως χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

* οχήματα οδικής βοήθειας

* φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι

* οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η παραπάνω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.