Έκθαμβοι έμειναν τουρίστες και ντόπιοι βλέποντας το πολυτελές και πελώριο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Viva, καθώς κατέπλεε σήμερα, Σάββατο, στο λιμάνι του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, δίνοντας και εντυπωσιακές εικόνες.

Όπως αναφέρει το inkefalonia.gr, πρόκειται για ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Norwegian Cruise Line (NCL), που έκανε το παρθενικό του ταξίδι τον Αύγουστο του 2023.

Το Norwegian Viva πραγματοποιεί 10ήμερη κρουαζιέρα που ξεκίνησε από την Ιταλία με ενδιάμεσους προορισμούς την Κροατία, τη Μάλτα, την Ελλάδα (Κεφαλονιά και Κέρκυρα) την Σλοβενία για να καταλήξει στην Ιταλία.

Από το πρωί έβγαλε στο Αργοστόλι τους χιλιάδες επιβάτες που μεταφέρει, οι οποίοι απολαμβάνουν τις ομορφιές της Κεφαλονιάς.

Το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 3.000 επισκέπτες και έχει μήκος σχεδόν 300 μέτρα.

Μεγάλη ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Με τα αποθέματα των εισιτηρίων να έχουν σχεδόν εξαντληθεί για φέτος, τα στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας και οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι επισημαίνουν ότι η διαθεσιμότητα περιορίζεται και οι κρατήσεις εκτείνονται μέχρι το 2025 και το 2026, καθώς η κρουαζιέρα αναπτύσσεται ραγδαία.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας ξεκίνησαν το 2024 με τις περισσότερες κρατήσεις που είχαν ποτέ, σύμφωνα με το Travel Weekly.

«Οι σύμβουλοι βλέπουν μεγάλη ζήτηση σε όλους τους τομείς, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο να έχουμε περισσότερες κρατήσεις για το 2025 από ό,τι για το 2024, κάτι που είναι αξιοσημείωτο τόσο νωρίς μέσα στο έτος», δήλωσε ο Alex Sharpe, διευθύνων σύμβουλος του Signature Travel Network, προσθέτοντας ότι οι κρατήσεις για το 2025 είναι σχεδόν 30% υψηλότερες σε ετήσια βάση από ό,τι οι κρατήσεις για κρουαζιέρες του 2024 το 2023.

Αυτό συμβαδίζει με αυτό που σημείωσαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τριών μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών κλήσεων για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

«Πλησιάζουμε στο σημείο όπου σύντομα θα λαμβάνουμε περισσότερες κρατήσεις για το 2025 απ” ό,τι για το 2024», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Royal Caribbean, Jason Liberty, στους επενδυτές κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης για τα κέρδη στα τέλη Απριλίου, προσθέτοντας ότι η εταιρεία λαμβάνει επίσης αιτήματα για κρατήσεις ακόμα και για το 2026.