Ένας 45χρονος πρώην δικηγόρος στον Αυλώνα, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα συνελήφθη με την κατηγορία ότι  έβαζε τις φωτιές, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν αυτόπτες μάρτυρες.

Την ίδια ώρα ελεύθερος αφέθηκε ο 45χρονος ο οποίος επίσης είχε προσαχθεί νωρίτερα στον Αυλώνα, ενώ είχε στην κατοχή του κιάλια και τσακμάκι.

Ακόμη ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εμπρησμό στο Μενίδι. Υπάρχουν ωστόσο υπόνοιες και για άλλους, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε προς Πάρνηθα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία σε βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα, ενώ δεν σχηματίστηκε δικογραφία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξαν μαρτυρίες που ανέφεραν ότι ήταν εθελοντές. Πάνω τους βρέθηκαν εννέα αναπτήρες και μπουκάλια σπρέι αποσμητικού.

Εννέα απόπειρες εμπρησμού από τις 8 το πρωί

Πάντως, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα στην ενημέρωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στους πρόποδες της Πάρνηθας στον Αυλώνα έχουν γίνει από το πρωί αρκετές απόπειρες εμπρησμού.

Συγκεκριμένα, από τις 8 το πρωί υπήρξαν εννέα απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα, στους πρόποδες της Πάρνηθας: στις 8.13 έγινε η πρώτη προσπάθεια στον Αυλώνα, στις 8.57 έγιναν τρεις προσπάθειες εμπρησμού στο Συκάμινο Αυλώνα, στις 9.47 έγιναν άλλες τρεις προσπάθειες στο Συκάμινο Αυλώνα, στις 10.51 μία προσπάθεια βόρεια του Αυλώνα, και στις 12.02 έγινε άλλη μία προσπάθεια εμπρησμού βόρεια του Αυλώνα, η οποία πήρε διαστάσεις.

Προσαγωγή υπόπτου και στη Χαλκίδα

Οι Αρχές προχώρησαν σε άλλη μία προσαγωγή υπόπτου για δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στον Δοκό της Χαλκίδας.

Πρόκειται για έναν 48χρονο, τον οποίο φαίνεται να έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας να κινείται κοντά στα σημεία όπου εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο παρελθόν ο 48χρονος είχε καταθέσει ξανά ως ύποπτος για φωτιές που είχαν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.