Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την μετακίνηση από τις θέσεις τους πέντε ανωτάτων και ανώτερων αξιωματικών (δύο ταξιάρχων και τριών Αστυνομικών Διευθυντών) για τους οποίους εντοπίστηκαν ευθύνες σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στις 7 Αύγουστου έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και είχαν σαν αποτέλεσμα την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό άλλων.

Πρόκειται ουσιαστικά για νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ σχετικά με το φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας, την ανεμπόδιστη κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα και τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της εσωτερικής έρευνας της ΕΛΑΣ, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και η οποία ξεκίνησε μετά την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ τουλάχιστον οκτώ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κλήθηκαν να απολογηθούν.

Σημειώνεται ότι ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΛΑΣ επιτρέπει τις μετακινήσεις όχι τις αποστρατείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνονται από τις θέσεις τους πέντε εξ αυτών, δύο Ταξίαρχοι και δύο Αστυνομικοί Διευθυντές (δύο βοηθοί ΓΑΔΑ, δύο αξιωματικοί από το Αρχηγείο και ένας αξιωματικός από αστυνομική διεύθυνση της Επαρχίας).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που κλήθηκαν να απολογηθούν είναι οι:

– Επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών

– Δύο ανώτατοι αξιωματικοί επαρχίας

– Δύο αξιωματικοί από το αρχηγείο οι οποίοι είχαν ενημέρωση για την είσοδο των Κροατών και

– Ο επικεφαλής Αθλητικής Βίας (η απολογία του εν λόγω αξιωματικού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκρεμεί).

Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για την ίδια υπόθεση είχαν απομακρυνθεί από την θέση τους ακόμα 7 αξιωματικοί.

Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.»