Μεγάλο μέτωπο έχει η πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο του Ρεθύμνου στην Κρήτη, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους , ενώ εκκενώθηκαν και έξι χωριά για προληπτικούς λόγους. 

Η νύχτα ήταν δύσκολη, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική με το πρώτο φως του ήλιου στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και ελικόπτερα. Πάντως, σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η φωτιά αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο μέσα στις επόμενες ώρες.

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος, ο Γεώργιος Τσικαλάς, περιφερειακός διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι ελαφρώς βελτιωμένη και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία.

Οι φωτιές που ξέσπασαν μεταξύ Ορνέ και Κρύας Βρύσης, στην περιοχή Άγιος Βασίλειος, καθώς και στο Ροδάκινο, εξακολουθούν να μαίνονται.

Χθες με εντολή που δόθηκε από τον δήμαρχο, Γιάννη Ταταράκη, και τους υπεύθυνους από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, εκκενώθηκαν τα χωριά Ορνέ, Κρύα Βρύση, Σαχτούρια, Άγιος Παύλος, Άγιος Γεώργιος και Μέλαμπες.