Αλλοδαποί είναι οι εννέα από τους 28 συλληφθέντες καταληψίες της Νομικής, σύμφωνα με πληροφορίες, που συνδέουν την κινητοποίηση με ανάλογες εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Ευρώπης σχετικά με την Παλαιστίνη.

Για τους συλληφθέντες αλλοδαπούς που προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινά η διαδικασία της απέλασής τους, μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Στους συλληφθέντες (18 γυναίκες και 10 άνδρες) ασκήθηκαν διώξεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ κατά περίπτωση και για απείθεια και φθορές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από τις 18 γυναίκες, οι οκτώ είναι από Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία και δεν είχαν καμία σχέση με φοιτητές της Νομικής, ενώ από τους άνδρες, ο ένας είναι Ισπανός και οι άλλοι Έλληνες. Οι Έλληνες δηλώνουν φοιτητές, αλλά αρνούνται να πουν σε ποιες σχολές φοιτούν.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια.

Όπως όλα δείχνουν, οι καταληψίες επιχειρούσαν να στήσουν ανάλογο σκηνικό με αυτό που είχε προηγηθεί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Κολούμπια, Καλιφόρνια και αλλού) ως αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη.

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες, φοιτητές και αλληλέγγυοι είχαν στήσει σκηνές στο προαύλιο της Νομικής, ενώ είχαν αναρτήσει πανό και την σημαία της Παλαιστίνης.

Η κατάληψη ανακοινώθηκε μέσω κειμένου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Υποστηρίζουμε και καλούμε όλες, όλους και όλα να στηρίξουν την πρωτοβουλία των φοιτητών και φοιτητριών της Νομικής Σχολής Αθηνών να καταλάβουν τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία!», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – ολονύκτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια από τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, με τη συμμετοχή, επίσης, εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων, «για να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού»., όπως ανέφεραν.