Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ της Κυριακής», που αφορά τους διαλόγους και τις επαφές μεταξύ «νονών της νύχτας» και υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η παραγγελία που έδωσε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, είναι να διερευνηθεί επειγόντως η επίμαχη υπόθεση, να ελεγχθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη αξιοποίνων πράξεων να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων από τον Θεοδωρικάκο

 

theodrikakos

Το δημοσίευμα, που αναφέρεται σε παράνομα κυκλώματα έχει σταλεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικά εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής
Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:
Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, για την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης λόγω της σοβαρότητας της ο Ισίδωρος Ντογιάκος παρήγγειλε η προκαταρκτική έρευνα να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, σ’ έναν τακτικό και σ’ έναν επίκουρο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνομιλίες αυτές αποκαλύφθηκαν σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, όπως είναι το Viber και το WhatsApp, δολοφονηθέντων μετά από συμβόλαια θανάτου. Στις επίμαχες συνομιλίες ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα.

Όπως προκύπτει από τους διαλόγους, στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.
Παράλληλα, από τους διαλόγους οι οποίοι αποκαλύφθηκαν, προκύπτει ότι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικαλούνται ότι έχουν πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα τους εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση.

Μέρος των συνομιλιών αποκαλύφθηκε μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων, ενώ τα ευρήματα των συνομιλιών, τα μηνύματα, κ.λπ., είναι γνωστά στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και μήνες.