Στην πίσω πλευρά του όρους Μιτσικέλι, κοντά στο χωριό Κρυόβρυση των Ιωαννίνων εντοπίστηκαν τελικά τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους με τον νεαρό Ιρακινό πιλότο, που είχε χαθεί το πρωί της Κυριακής.

Το σημείο βρίσκεται αρκετά κοντά στα Ιωάννινα και υποδειχθεί λίγο νωρίτερα από  το πλήρωμα ενός πυροσβεστικού “Καναντέρ”. Ένα ελικόπτερο Super Puma που πέταξε πάνω από το σημείο επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το αεροσκάφος που αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής.

Η περιοχή που εντοπίστηκε είναι κοντά στην Κρυόβρυση, στην πίσω πλευρά του Μιτσικελίου και καλύπτεται από χιόνι. Αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση ώστε να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις.

Το Μιτσικέλι είναι βουνό της Ηπείρου με υψόμετρο 1.810 μέτρα. Το όνομα είναι σλάβικης προέλευσης και σημαίνει «φωλιά αρκούδας». Βρίσκεται στο νομό Ιωαννίνων, στα βορειανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων και δεσπόζει πάνω από την λίμνη Παμβώτιδα.

Σχετικά με το αεροσκάφος είχε προηγηθεί το πρωί άλλη ενημέρωση από κυνηγούς, που είχαν αναφέρει ότι εντόπισαν συντρίμμια σε άλλο σημείο, αλλά αποδείχθηκε ότι η μαρτυρία τους δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Σχετικά με τον χειριστή ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν  στην πόλη της Κοζάνης

Ο πιλότος Αμάρ Ιμπραχήμ, σύμφωνα με το Kozanimedia, επέβαινε στο αεροπλάνο της εταιρείας Egnatia Aviation, η οποία αργότερα προέβη σε ανακοίνωση για την απώλεια του αεροσκάφους.
Ο νεαρός Ιρακινός  είχε κάνει την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

Στους περιοχή είχαν φτάσει νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας περίπου 20 Ιρακινοί που παρακολουθούν μαθήματα εκπαίδευσης στην Κοζάνη, ώστε να βοηθήσουν στις έρευνες. Σημειώνεται πως ο εκπαιδευόμενος πιλότος που αγνοείται εκτελούσε την τελευταία πτήση πριν από την απόκτηση του πτυχίου του.