Με δυναμική συμπεριφορά απαντούν οι αγρότες, που στις 12:00 το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας  αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους μετά και τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τα οποία δεν ικανοποίησαν μεγάλη μερίδα των παραγωγών.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι κινήσεις στα μπλόκα, καθώς αγρότες από την Επανομή ξεκίνησαν με τα τρακτέρ με προορισμό των κόμβο του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ενώ παραγωγοί από την Χαλκιδική πρόκειται να κλείσουν τον κόμβο στα Μουδανιά.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα επιτραπεί να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο. Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε ουσιαστικές και δίκαιες προτάσεις, με μόνιμα μέτρα για το ενεργειακό κόστος.

Στα μπλόκα έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις: η μία πιο ήπια, προκρίνει την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων, και η άλλη προτείνει δυναμικές κινητοποιήσεις με κάθοδο στην Αθήνα.

Οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών φανερώνουν απογοήτευση, καθώς όπως δήλωσαν αμέσως μετά τη συνάντηση δεν ικανοποιείται το σύνολο των αιτημάτων τους. Παράλληλα, δηλώνουν ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν κι άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που έχει προβάλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις μέρες».

Καταλήψεις σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία

Αγρότες προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από νωρίς το πρωί και δεν επέτρεψαν στους εργαζόμενους να εισέλθουν. Είχε προηγηθεί η κατάληψη του κτηρίου στην ζώνη ενεργούς πολεοδομίας στην Κοζάνη.

Αγρότες από την Εορδαία και το Αμύνταιο προχωρούν σήμερα και για μία ώρα, 16:00-17:00, σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού, που διέρχεται μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα Φλώρινας.

Σε νέες κινητοποιήσεις με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων προχώρησαν οι αγρότες και χθες, ενώ την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, στην απογευματινή συνέλευση.

Οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού στο Βόλο ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, η κιλοβατόρα να μην ξεπερνάει τα 7 λεπτά και να συνεχιστεί ο διάλογος για την κοινή αγροτική πολιτική. Ενώ και οι αγρότες της Παιονίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στο τελωνείο των Ευζώνων και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.