Κοινωνικά δράματα και αδιέξοδα καταγράφονται καθημερινά, όπως αυτό με την 31χρονη μητέρα, που είπε γιατί άφησε μόνα επί ώρες τα οκτώ παιδάκια της: «Τα άφησα για λίγο για να πεταχτώ στον πατέρα μου που είναι στο νοσοκομείο».

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου η γειτονιά ξεσηκώθηκε από τις φωνές και τα κλάματα των οκτώ παιδιών, τα οποία η μητέρα τους κατηγορείται ότι εγκατέλειψε μόνα τους στο σπίτι. Ανάμεσα στα παιδιά βρίσκονταν και δύο βρέφη περίπου 3 μηνών…

Η Κύπρια υπήκοος που διαμένει στο νησί, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ύστερα από τις κλήσεις των γειτόνων στο «100». Το πλήρωμα της άμεσης δράσης που έσπευσε επί τόπου διαπίστωσε ότι τα παιδιά ήταν μόνα στο σπίτι και ουσιαστικά τα πρόσεχε το μεγαλύτερο αδελφάκι τους, ηλικίας 13 ετών…

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το creta24, η 31χρονη μητέρα των οκτώ παιδιών, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν ότι ο λόγος της απουσίας οφειλόταν στο γεγονός ότι ο πατέρας της νοσηλεύεται και τον επισκέφθηκε.

Η γυναίκα συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ την ίδια ώρα διερευνάται εάν έχει επαναληφθεί το συμβάν. Τα παιδιά θα εξεταστούν από ψυχολόγους, ενώ θα επιμεληθεί της κατάστασης και η πρόνοια.