Υπάλληλος του Δήμου Ερέτριας-Αμαρύνθου στην Εύβοια είναι ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζουν σε καλύβα και λαγούμι στην Κορινθία.

Την αποκάλυψη έκανε η εκπομπή «Το Πρωινό» και, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας, ο 45χρονος, που σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ήταν υπάλληλος άλλου δήμου, αλλά εδώ και τρία χρόνια πήρε μετάταξη για τον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου, όπου εργάζεται με τηλεργασία, μέσω Διαδικτύου.

Η αποκάλυψη επιβεβαιώθηκε από τον δήμο και δόθηκαν εξηγήσεις γραφειοκρατικού τύπου με ανταλλαγές επιστολών, που δείχνουν το τι απίθανα πράγματα συμβαίνουν σ΄αυτή την χώρα.

Δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου: Του έστειλα έγγραφα…

«Ενημερώθηκα και του έχω στείλει και έγγραφα να παρουσιαστεί. Έκανε δουλειά εξ αποστάσεως. Εγώ παρέλαβα τον δήμο αρχές του χρόνου. Απ’ ό,τι βλέπω εγώ από τα χαρτιά του 2020, έγινε μετάταξη για λόγους υγείας στον δήμο εδώ, παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως, έτσι μας είχαν πει από την προηγούμενη διοίκηση.

Εμείς βρήκαμε εδώ πέρα, είχε ένα έγγραφο από τον αντιδήμαρχο στις 16 του μήνα ότι δεν παρουσιαζόταν εδώ. Έστειλα έγγραφο στον εν λόγω κύριο, δεν παρουσιάστηκε, και δεύτερο έγγραφο στις 13 του μήνα που τον καλώ σε απολογία γιατί δεν ερχόταν. Παρ’ όλα αυτά, μέσα στην υπηρεσία, επειδή τα ψάχνω τώρα, τις δουλειές που του είχαν αναθέσει τις έκανε», δήλωσε στην εκπομπή ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου Νικόλας Γουρνής.

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών

Πρόκειται να οδηγηθεί ο 45χρονος Μανώλης που συνελήφθη χθες μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών, στην ιδιοκτησία του στην Κόρινθο.

Όπως αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή, η οικογένεια του 45χρονου καθώς και άλλα άτομα, όπως μια νεαρή από την Άρτα, η οποία μάλιστα είναι έγκυος, ζούσαν στην αυτοσχέδια καλύβα και στο «λαγούμι» που είχαν σκάψει που οδηγούσαν σε έναν ιδιότυπο χώρο λατρείας, υπό πρωτόγονες συνθήκες, χωρίς καν τρεχούμενο νερό.

Άφαντα τα ανήλικα παιδιά των παλαιοχριστιανών

Τα παιδιά, με εντολή εισαγγελέα, μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στη μεγαλύτερη κόρη του 45χρονου, η οποία ζει συμβατικά.

Ωστόσο, το Σάββατο υπήρξαν αναφορές ότι τα παιδιά επέστρεψαν στο «λαγούμι» και την Κυριακή έγινε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και το αν πηγαίνουν σχολείο – ένα ερώτημα στο οποίο αρχικά αρνιόταν να απαντήσει ο πατέρας, αλλά στη συνέχεια, σε μία από τις πολλές του τηλεοπτικές συνεντεύξεις, απάντησε, λέγοντας ότι η απόσταση ήταν μεγάλη, όταν κατ’ επίφαση είναι δωρεάν το σχολείο και άλλα παρόμοια.

Ο δικηγόρος του 45χρονου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ανέφερε ότι ο 15χρονος γιος έχει τελειώσει το δημοτικό σχολείο και υπάρχει και χαρτί που αποδεικνύει ότι έχει εγγραφεί στην πρώτη γυμνασίου.

Χθες κατά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά είναι άφαντα, με τις Αρχές να εικάζουν ότι η οικογένεια φυγάδευσε τα ανήλικα και τη μητέρα τους καθώς είδαν τις αστυνομικές αρχές να πλησιάζουν.

Η Αστυνομία χθες εντόπισε εκεί μόνο τον 45χρονο, τον οποίο αρχικά προσήγαγε και στη συνέχεια τον συνέλαβε, τη νεαρή έγκυο από την Άρτα και τον 15χρονο γιο του Μανώλη, τον οποίο οδήγησαν στο Νοσοκομείο Παίδων.

Τα ανήλικα και ένα βρέφος της κόρης

Η ΕΛ.ΑΣ. από χθες ψάχνει να βρει τα δύο ανήλικα που αγνοούνται, το 13χρονο αγόρι και ένα 6χρονο κοριτσάκι με την σύζυγο του 45χρονου. Κάποια στιγμή χθες ο Μανώλης φέρεται να είπε ότι τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλές μέρος μαζί με τη μητέρα τους σε συγγενικό σπίτι και συγκεκριμένα στη γιαγιά τους. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. πάντως επεκτείνονται και εκτός Αθηνών.

Στην καλύβα αρχικά την περασμένη Παρασκευή φέρεται να βρέθηκε και ένα βρέφος λίγων μηνών, το οποίο υποστήριξαν ότι είναι της ενήλικης κόρης τους, χωρίς, κατά πληροφορίες, να πουν ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού.

Αυτό που ερευνάται είναι το αν είναι δηλωμένα τα παιδιά, οι ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως, κατά πόσον είναι «ορατά» για το κράτος, ενώ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχει δοθεί εντολή από τον εισαγγελέα να ληφθεί και DNA.