Με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της βρέθηκε νεκρή σε δρόμο στο Μενίδι Αττικής μια 40ψρονη γυναίκα, νέο θύμα ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος αναζητείται, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για μια υπόθεση-θρίλερ με μια νεκρή γυναίκα μπροστά σε περαστικούς στο Μενίδι που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ώρες την κοινή γνώμη.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή γύρω στις 6:00 σήμερα το πρωί από περαστικό στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους. Το θύμα έφερε βαρύτατα τραύματα, ενώ οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο αντίκρισαν καρφωμένο ένα μαχαίρι στο ύψος της κοιλιακής χώρας, γεγονός που καθιστά ως επικρατέστερο το σενάριο της ανθρωποκτονίας.

Είχε καταγγείλει πολλές φορές τον εν διαστάσει σύζυγό της

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 40χρονη γυναίκα είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. εις βάρος τού εν διαστάσει συζύγου της, ωστόσο δεν επιθυμούσε να φιλοξενηθεί σε δομή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία καταγγελία έγινε στις Αρχές την Τρίτη του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες:

Στις 3/4 το 2013 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Στις 18/9 το 2022 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, ωστόσο η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018.

Στις 7/5 το 2024 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Της χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Οι Αρχές τότε την ενημέρωσαν για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή προκειμένου να φιλοξενηθεί, ωστόσο η ίδια δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

Αναζητείται ο δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι

Στο πλαίσιο των καταγγελιών στις οποίες είχε προβεί το θύμα, αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του εν διαστάσει συζύγου της (περίπου 50 ετών) προκειμένου να εξεταστεί από τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με πρόσθετες πληροφορίες  η γυναίκα είχε προβεί σε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία το 2022, καθώς και το Μεγάλο Σάββατο στις 4 Μαΐου.

Την ίδια ώρα αναζητούνται μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, καθώς και υλικό από κάμερες ασφαλείας που να έχουν καταγράψει τα όσα εκτυλίχθηκαν.

Πως βρέθηκε νεκρή η γυναίκα στο Μενίδι

Όλα έγιναν σε ένα κεντρικό σημείο της περιοχής, κοντά σε καταστήματα στη
στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους. Περαστικός νωρίς το πρωί είδε τη γυναίκα αιμόφυρτη στο έδαφος και αμέσως κάλεσε τις αστυνομικές αρχές.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως δίπλα στη σορό υπήρχε ένα μαχαίρι, τελικά, όπως αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα, το μαχαίρι ήταν καρφωμένο στο ύψος της κοιλιακής χώρας του θύματος.<