Με εντάσεις και επεισόδια άρχισαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς μπλοκ φοιτητών που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Μετσοβίου εμπόδισαν τη διακοινοβουλευτική επιτροπή να καταθέσει στεφάνι.

Αρχικά εμπόδισαν τους εκπροσώπους της ΝΔ να καταθέσουν στεφάνι και ακολούθως την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτοι επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι οι βουλευτές της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου αντιπρόεδρος της Βουλής και Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι απωθήθηκαν, ενώ τους πήραν  το στεφάνι και το πέταξαν στο δρόμο.

Στη συν έχει η ένταση κλιμακώθηκε με τους συγκεντρωμένους στο σημείο να έρχονται στα χέρια.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε λίγο αργότερα όταν προσέγγισε το χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσει στεφάνι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση με σπρωξιές και αναταραχή στο χώρο.

Χαρ. Αθανασίου: Όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία

«Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου μετά το «μπλόκο» στην πύλη του Πολυτεχνείου.