Με την ελπίδα και την πίστη ότι “ξορκίζει τον θάνατο” η σύζυγος του Σπύρου Φωκά, Λίλιαν, ανάμεσα σε δάκρυα και σε κορύφωση της συγκίνησης χόρεψε ένα ζεϊμπέκικο, αποχαιρετώντας έτσι τον σύντροφό της, καθώς στάθηκε στο πλευρό του μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Η Λίλιαν Φωκά, η κόρη της και θετή κόρη του ηθοποιού, Κωνσταντίνα, προσήλθαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ντυμένες στα λευκά, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον αείμνηστο ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, 10/11.

Η σύζυγος του Σπύρου Φωκά, μάλιστα, προσερχόμενη στην αίθουσα πολιτικής κηδείας, όπου είχε τοποθετηθεί η σορός του ηθοποιού, έκανε λόγο για γιορτή, αναφέροντας συγκινημένη στις κάμερες: «Έχουμε μια γιορτή. Σήμερα γιορτάζουμε τον Σπύρο που πετάει ψηλά».

 Ένας χορός-φόρος τιμής στον Σπύρο Φωκά

Όπως είχε γίνει γνωστό, σύμφωνα και με την τελευταία επιθυμία του ηθοποιού, η σορός του μεταφέρθηκε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Φεύγοντας από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, η Λίλιαν Φωκά θέλησε να τιμήσει τον εκλιπόντα σύζυγό της με ζωντανή μουσική και έναν χορό, και συγκεκριμένα ένα ζεϊμπέκικο, με την ίδια να βγάζει το σακάκι της και να «ξορκίζει» με αυτή της την κίνηση τον θάνατο.