Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, μετά την μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή για την τραγωδία στα Τέμπη, έως αργά τη νύχτα.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Δημήτρης Νικολάου, ο οποίος είχε βγάλει τις βάρδιες στον σταθμό της Λάρισας για το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου όπου συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες και έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, πέρασε το κατώφλι του εφέτη ανακριτή αργά το απόγευμα της Πέμπτης (30/3) καταθέτοντας υπόμνημα 80 σελίδων.

Κατά την μαραθώνια απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ έριξε ευθύνες για τη τραγωδία στα Τέμπη και στον σταθμάρχη του Παλαιοφαρσάλου. Ωστόσο η δική του ευθύνη για τις βάρδιες και την παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος βάρυνε στην άποψη των αρχών για την προφυλάκισή του.

Ο επιθεωρητής υποστήριξε ωστόσο ότι ο μοιραίος σταθμάρχης Λάρισας, που είναι επίσης προφυλακισμένος, μπορούσε να μείνει μόνος του σε βάρδια, δηλαδή είχε τις δυνατότητες, κάτι όμως, που αμφισβητείται.

Συμπερασματικά ο επιθεωρητής που ήταν αρμόδιος να ορίζει της βάρδιες των σταθμαρχών, φέρεται να υποστήριξε πως δεν ευθύνεται για τον τρόπο που εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους οι σταθμάρχες την μοιραία βραδιά του δυστυχήματος.

Τόσο ο επιθεωρητής Κυκλοφορίας όσο και οι τρεις σταθμάρχες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.