Με την συνδρομή τουρκικών αρχών και κυκλωμάτων δουλεμπόρων παρατηρείται αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, μετά και το δεύτερο γύρο των εκλογών στη γείτονα με νικητή τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί στον Έβρο, στρατός και συνοριοφύλακες καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, υπάρχει από χθες κινητικότητα.

Περίπου 100 μετανάστες εντοπίστηκαν στον Έβρο, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει πως βρέθηκαν δεκάδες μετανάστες στον Έβρο, τονίζοντας πως έχει ενημερωθεί η Τουρκία.

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα», αναφέρει η κυβέρνηση.

«Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση.