Με σύνθημα γενικού ξεσηκωμού οι αγρότες αποφάσισαν την πραγματοποίηση αγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα μετά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Νίκαια, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό τελωνείων και λιμανιών.

Οι αγρότες αποφάσισαν να κατευθυνθούν στο Σύνταγμα στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, αλλά και με αυτοκίνητα και λεωφορεία, καλώντας τους συναδέλφους τους σε μαζική συμμετοχή.

Κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης καθώς θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους το πρωί της συγκεκριμένης μέρας από τα μπλόκα όλης της χώρας.

Τη ίδια μέρα εκείνοι οι αγρότες που είναι σε πιο απομακρυσμένα από το κέντρο της Ελλάδας μπλόκα θα αποκλείσουν τελωνεία, λιμάνια και δρόμους.

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Ρίζος Μαρούδας, σε δήλωσή του κατήγγειλε την κυβέρνηση «για την προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού σε συναδέλφους που βρίσκονται σε τελωνεία και λιμάνια, έχοντας να αντιμετωπίσουν τα ΜΑΤ αλλά και τις μηνύσεις».

«Έχουμε δίκιο, πρέπει να επιβιώσουμε, δεν έχουμε άλλον δρόμο πέρα από τον αγώνα μας και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και αυτό το μήνυμα στέλνουμε, για να φτάσει σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Μαρούδας.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Θεσσαλών αγροτών, οι αγρότες θέλουν 15 ώρες να κατέβουν από το μπλόκο της Νίκαιας στην Αθήνα. Για το πόσα τρακτέρ θα συμμετάσχουν, ανέφερε ότι θα είναι συμβολικός ο αριθμός τους, καθώς δεν θέλουν να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες.

Μάλιστα, σημείωσε ότι θα κάνουν τις απαραίτητες συνεννοήσεις και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μεταβούν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα, ενώ αποκάλυψε ότι όσοι αγρότες δεν μπορέσουν να έρθουν, ιδίως από τα μπλόκα της βόρειας Ελλάδας, την Τρίτη θα κλείσουν δρόμους, τελωνεία και λιμάνια.

«Δεν πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα εμποδίσει το συλλαλητήριο» είπε, επίσης, και κάλεσε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να αφήσουν τις δικαιολογίες για στενά δημοσιονομικά περιθώρια και να ξύσουν κι άλλο τον πάτο του βαρελιού, για να ικανοποιήσουν και τα υπόλοιπα αιτήματά τους.